Parlar´dan teşekkür mesajı

Listesi eksik kadın temsiliyetiyle eleştirilmişti…

SİYASET 25.02.2020 10:33:25 0
Parlar´dan teşekkür mesajı

İskenderun/SES

Cumhuriyet Halk Partisi´nin Pazar günü Antakya´da HATMEK salonunda gerçekleştirilen tartışmalı kongresi sonrasında tek aday olarak seçime katılan İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, kongreye katılan, destek veren yönetici, milletvekili ve partililere teşekkür etti. Teşekkür mesajında kongreye katılan Hatay milletvekilleri arasında sadece Serkan Topal´ın adına yer verilmesi dikkati çekti.

Divana sunulan iki listede mükerrer imzaların tespiti üzerine adaylığına imza verilen bazı isimlerin çekilmesi üzerine yüzde 10´luk oranı yakalayamayan Ferda Bakır´ın aday olamadığı kongrede seçime Ramiz Parlar başkanlığındaki tek listeyle gidilmişti. Çarşaf yerine blok listeli gerçekleşen kongrede Parlar´ın listesi, cinsiyet ve gençlik kotasına uymadığı yönüyle eleştirilmişti.

9 kişilik il disiplin kurulu asil ve yedek listesi dahil 24 kişilik asil ve 24 kişilik yedek yönetim kurulunda İşçi Partili Barış Atay´ın da annesi olan Nihal Atay Mengüllüoğlu ile Sibel Hakverdi olmak üzere sadece 2 kadın adaya yer verildi. Kurultay delege adaylıklarında da tek kadın olarak Nermin Yıldırım Kara yer aldı. Kurultay delegeliklerinde CHP´li belediye başkanları arasında sadece HBB Başkanı Lütfü Savaş´a yer verildi. Arsuz, Defne, Erzin ve Samandağ belediye başkanları liste dışında tutuldu.

Adaylık konuşmasında ne demişti?
Hatay il Başkanlığına seçilen Hasan Ramiz Parlar, Pazar günkü konrede yaptığı adaylık konuşmasında her üyenin seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanabileceği demokratik ortamı oluşturmak, hiçbir partilinin bu partide hakkının ve emeğinin ziyan olmaması, göz ardı edilmemesi için çalışacaklarını söylemişti. Parlar, şunları ifade etmişti: “Değerli dostlar, ekip arkadaşlarımla birlikte: Aydınlık ve Mutlu bir gelecek için Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak üzere çıktığımız bu yolda; Büyük bir seferberlik ruhuyla birbirimize sımsıkı sarılacak ve çok çalışarak ilk seçimde partimizi iktidara taşıyacağız. Her koşulda, her zaman ve her durumda partililerimizin yanında ve toplumun içinde olan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Toplumun her ferdini kucaklayarak, partimizin projelerini mahalle-mahalle, sokak- sokak, ev- ev dolaşarak en doğru şekilde anlatacak ve kurtuluşun cumhuriyet halk partisinde olduğuna vatandaşımızı ikna edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partiyi ve büyük bir camiayı temsil ettiğimizi hiçbir zaman unutmayacağız.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00