Partimiz aydınlığın ışığı

Cumhuriyet Halk Partisinin 94. kuruluş yıl dönümü önceki gün törenle kutlandı.

11.09.2017 11:42:58 0
Partimiz aydınlığın ışığı

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla birlikte Atatürk Anıtına çelenk sundu, törene katılanlar da anıta karanfil bıraktı. Anıt önünde konuşan Mansuroğlu, 94. kuruluş yıl dönümünü kutlayan partisi CHP´nin ülkenin kuruluş ve kurtuluşunun partisi olduğunu söyledi. CHP´nin, tükenmişliğin içinden bir ok gibi sıyrılıp, aydınlığın ışığı olduğunu anlatan Mansuroğlu, Atatürk´ün, Cumhuriyet Halk Partisi´ni, ´iki eserimden biri´ diye tanımladığını anımsatıp, O´nun izi ve mirasında yollarına devam edeceklerini ifade etti. Mansuroğlu, 'Memleketin kaleleri zaptedilmiş olabilir, ama CHP´yi zaptetmeye kimsenin güce yetmeyecek. Çünkü CHP, demorasinin güvencesidir' değerlendirmesini yaptı.

´Ana hedefimiz Cumhuriyet rejimini laiklik çizgisine evrimleştirmek´
Hatay Milletvekili ve CHP PM Üyesi Mevlüt Dudu da, partisinin kuruluşuna ilişkin yazılı yaptığı açıklamada, 'Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet´i demokrasiye hazırlayan bir partidir' değerlendirmesini yaptı. Dudu, şunları belirtti: 'Atatürk´ün Cumhuriyet rejimini getirirken söylediği gibi “Türkiye´de tüm gelişmeler Cumhuriyet´e göre olacaktır. Türkiye´de bugün olduğu gibi ileride de daha demokratik bir Cumhuriyet kurulacak ve bu Cumhuriyet hiçbir suretle Batı Cumhuriyet ilkelerinden farklı olmayacaktır. CHP olarak ana hedefimiz Cumhuriyet rejimini daha ileri ve demokratik laiklik çizgisine evrimleştirmektir. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin güvencesi olmuştur. Her zamankinden daha fazla mücadele edeceğimiz bu süreçte ülkemizi yeniden kuruluş ayarlarına getirmek, Parlamenter Sisteme dönmek, tarikatlardan temizlenmiş bilimsel laik eğitim üzerine yükselen çağdaş bir ülke yapmak, adaleti toplumsal barışın güvencesi haline getirmek, OHAL KHK´ları üzerinden rejimi aşındırma çabalarına son vermek için amansızca mücadele edeceğiz. Liyakatı esas alan, hukukun üstünlüğüne dayanan, laik sistemi kurumsallaştıran, her türlü cemaat ve tarikatı devlet kadrolarından temizleyen yeni bir başlangıca ihtiyacımız var. CHP iktidarında, AKP´nin yarattığı toplumsal ve hukuksal kirlenme; adaletle temizlenecektir. Liyakat, laiklik, güçler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü, çağdaş ve demokratik bir Türkiye ancak CHP ile mümkündür.'
Hatay Milletvekili Serkan Topal da, '9 Eylül 1923´den bu yana tarihin her noktasında gücünü halktan alan partimiz sonsuza dek var olacaktır. Ülkemizdeki adaletsizligin panzehiri kurucu degerlerimizdir' değerlendirmesini yaptı.

´Aydınlık yarınlarımızın garantisi´
CHP Hatay İl örgütü de Antakya´da Atatürk Anıtına çelenk sundu. Partinin il başkanı Mehmet Güzelmansur, 'Ulusal kurtuluşun örgütleyicisi ve Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucu partisi, Atamızın en güzel emanetlerinden biri umudumuz, davamız, tarihimiz, geleceğimiz Cumhuriyet Halk Partimiz 94 yaşında. Her daim Türkiye siyasetinin çınarı olmuş, dalları ile ülkemizin yapı taşı olan altı ilkeyi korumuş, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partimiz bugün 94 yaşında. Bağımsızlığın ve demokrasinin savunucusu partimiz savaş meydanlarında milletimizin sarsılmaz inancı ve azmiyle kurulmuştur. Hak, hukuk, adalet anlayışımızın toplumun bütün kesimlerinde uygulanması gerekliliği 1923 te temellendirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ile beraber Cumhuriyet Halk Partisi´de ilelebet payidar kalacaktır. Halktan ve haktan yana duruşumuz sonsuza dek devam edecektir. Bu inanç ve kararlılıkla, partimizin kuruluş yıldönümünde başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, partimize katkı ve gönül veren tüm vatandaşlarımıza, omuz omuza mücadele verdiğimiz partimizin vefakâr üyelerine, yol arkadaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, partisi CHP´nin yıl dönümünü, 'Cumhuriyet Halk Partisi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün mirasıdır. CHP, laik, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin, aydınlık yarınlarımızın garantisidir' görüşünü kaydetti.

´CHP, emperyalist güçlerin maşası olmamıştır´
Samandağ CHP´de de basın açıklaması yapıldı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı açıklamada konuşan partinin ilçe başkanı İbrahim Aydoğan, 'Cumhuriyet Halk Partisi; Ulu Önder Atatürk´ün ´Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir´ ve İnönü´nün ´Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır´ ilkelerinden doğmuştur. CHP kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olmuştur; hiçbir zaman sistemin ve emperyalist güçlerin maşası olmamıştır ve olmayacaktır' dedi. 15 Temmuz‘dan sonra yeni koşullar ve yeni bir Türkiye olduğunu ifade eden Aydoğan, 'Bizim amacımız, bu yeni Türkiye´nin daha uzlaşmacı, daha demokrat, hukuka saygılı, adaleti eşit dağıtan bir Türkiye olmasıdır. Ancak görüyoruz ki, yeni Türkiye´de, demokrasiden hızla uzaklaşan bir iktidar var. İşte yanlış olan itiraz ettiğimiz, iktidarın bu tutumudur. Yeni Türkiye´de eski alışkanlıklara yer olmamalıdır. Baştan beri AKP´nin bu yanlış tutumu yüzünden, FETÖ devlete, yerleşti ve yerleştirildi. Demokrasi, tek adam rejimi, tek renk sistemi değildir. Demokrasi ortak aklın egemen olduğu bir sistemin adıdır. Tek adam anlayışı ile ortak akıl yürütülemez. Gün öfke zamanı değil, akıl ve vicdan zamanıdır. Biz , Hukuktan, barıştan, demokrasiden, özgürlükten, insanlıktan yana olacağız. Ölümden değil, yaşamdan taraf olacağız. Nerkesin rahatça konuşup, hoşumuza gitmese de fikrini açıklayabilmesini savunuyoruz. AKP İktidarı ise tam da diktatörlere yakışır bir tutumla sözünün üstüne kimsenin söz söylemesini istemiyor' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23