Paskalya Bayramı kutlandı

Hz. İsa´nın dirilip yeniden dünyaya gelişini simgeleyen ve hristiyanların en büyük iki dini bayramı arasında yer alan Paskalya Bayramı kutlandı.

GÜNCEL 26.04.2022 16:36:25 0
Paskalya Bayramı kutlandı

 

İskenderun-Antakya/SES
 Ortadoks cemaatı, Paskalya Bayramı´nı, İskenderun, Arsuz, Antakya, Samandağ ve Altınözü´ndeki kiliselerde düzenlenen ayin ve yapılan dualarla kutladı. İskenderun Ortodoks Kilisesinde düzenlenen ayini papaz Dimitri Yıldırım yönetti. Altınözü´nün Tokaçlı Mahallesindeki Paskalya kutlamasına Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Hatay Milletvekili Sayın İsmet Tokdemir, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, belediye meclisi üyelerdi de katıldı. Sarılar Mahallesindeki İsa Mesih Kilisesine de Paskalya ziyaretinde bulundu.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya´daki ortodoks kilisesinde düzenlenen etkinlikte cemaatın Paskalya Bayramını kutladı ve bayram sevinçlerini paylaştı. Vali Doğan´ın, Antakya Rum Ortodoks Kilisesine yaptığı ziyaretine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Hayzaran, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Hatay l Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Hatay İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve ilimizin kanaat önderleri de eşlik etti.
Tarih boyunca 13 medeniyete ev sahipliği yapan kadim kent Antakya´da, Paskalya Bayramını coşku ile kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Yüzyıllardan beri üç semavi dine mensup insanların kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşadığı, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği şehrimizde inançları, kültürleri, etnik kökenleri ne olursa olsun kutlanan bütün bayramları bir arada yaşayan insanlarız. Bugün kutladığımız Paskalya Bayramı, Hristiyanların büyük bayramı olarak tabir edilir. Neredeyse bayramların adını ve tadını unutmaya başlamıştık. Son olarak 2019 yılında bu mekan buluştuğumuz Paskalya bayramlaşmasının üzerinden bu yana tam 3 yıl geçti. Zaman maalesef hızla akıp gidiyor. İnsanlık çok zor bir süreçten geçti ve geçmeye devam edecek. Biz insanlar yeter ki bu zorlu süreçten yeterli dersleri çıkartalım. Paskalyanın ışığı ile aydınlandığımız bu günde Allah´ın yaratmış olduğu bu dünyada, daha mütevazi bir yaşamla dünyevi zevklerin ve yersel zenginliğin değil de, göksel zenginliğin farkına varıp Allah yoluna yakınlaşalım' dedi. Vali Doğan da, 'Hristiyan aleminin Paskalya Bayramını tebrik ediyorum. Geçen hafta Yahudi vatandaşların Hamursuz Bayramıydı, bu hafta Paskalya, önümüzdeki hafta da Ramazan Bayramını kutlayacağız. 3 semavi dinin bayramının bir ay içerisinde toplanmış olması da gerçekten çok anlamlı. Hatay´a baktığınızda sanki bir mozaik. Hristiyan´ı ile Yahudi´si ile Ermeni´si ile, Kürdü ile Türk´ü ile Arap´ı ile Alevi´si ile Sünni´si ile hepsi bu sokakların, bu torakların çocukları ve yüzyıllardır bu topraklarda huzur içerisinde yaşamışlardır ve yaşamaya da devam etmektedirler. Biz hep Ortadoğu sorununa Hatay´ı örnek gösteriyoruz. Eğer birileri Ortadoğu sorununu çözmek istiyorsa Hatay´a gelsinler, buradaki bu ortamı görsünler ve Ortadoğu da aynı ortamın sağlanabileceğini görsünler, diyoruz' diye konuştu. Vali Doğan, vakıf başkanı Hurigil ile Paskalya Bayramı geleneği olarak yumurta da tokuşturdu.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00