“Payas ve Dörtyol´u kazanabilirdik”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçimlerde göreve gelen belediye başkanları ve meclis üyelerinin, halka hizmet etmesi için seçildiğini, halkın da zaten o amaçla oy verip, seçtiğini belirtti.

SİYASET 18.04.2019 10:39:16 0
“Payas ve Dörtyol´u kazanabilirdik”

Antakya/SES

 Savaş, “Payas ve Dörtyol´u daha dikkatli olsaydık kazanırdık” dedi.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, Savaş, şu açıklamayı yaptı: 'Hatay halkının vermiş olduğu oylara ve göstermiş olduğu iradeye saygı duymak lazım. 800 oy ile kaybettiğimiz bir Dörtyol, 500 oy ile kaybettiğimiz bir Payas var. Daha dikkatli olsaydık bu ilçeleri kazanırdık. İskenderun´da da seçimlerden 3 gün önce bir anket yaptırdık, öndeydik. Üç gün içerisinde ne değişti, bilmiyorum ama sonuç olarak Fatih Bey kazandı. Bu sonuçlar bizim seçim ortamını gösteren sonuçlar değil. Bugün keşke halkın iradesini yansıtacak şekilde komisyonları seçseydik. Encümen bizim mutfağımız, isterim ki tüm grupların mutfaktan haberi olsun. Bizim eksiğimiz, yanlışımız var ise kendi gruplarında paylaşsınlar. Bu vesileyle kamuoyuna da paylaşılır. Böyle bir şeffaflıktan bahsettim ama iktidar partisi ´yok´ dedi, beş encümen üyesini de alacağız dediler ve aldılar. Meclis kanunu en uygunu bulun diyor. Komisyon için yedi idealdir, ama iktidar partisi ´dokuz´ dedi. Yedi olsaydı 3 iktidar partisi, 1 MHP, 3 de CHP olacaktı, komisyonda yine Cumhur İttifakı 4 kişi oluyordu. Buna rağmen ´yok´ dediler. Dkuz olunca da 5, 3, 1 oluyor, komisyonda 6 kişi oluyorlar. Bunu takip edeceğim, komisyonların toplanıp toplanmayacağına bakacağım. Çünkü geçmiş dönemde komisyonlar çok düzensizdi ve genelde toplanmadı. Komisyon şeklen kalacaksa bunu kamuoyu ile paylaşırım. Çünkü komisyon yerine grup kararlarını benimseyip komisyonu pas geçeceksen; o komisyona gerek yok. Bunu takip edeceğiz. İyi niyetimizle yine de bu meclisin daha iyi bir meclis olacağını düşünüyoruz. Kendimize düşeni muhalefetteki arkadaşlarımız da kendilerine düşeni yaparsa Hatay´a daha iyi hizmet ederiz. 110 binlik farkın en önemli sebebi beş yıl bize el freni olup, memleketi yönettirmemek, hizmet ettirmemek için defans yapılması. Millet hepimizi Hatay halkına hizmet edelim diye seçti. Mecliste birbirimizi engelleyelim, kavga edelim, diye seçmedi. Hatay halkının iradesine, meclisteki muhalefetin çoğunluğuna saygı göstereceğiz. Muhalefet de geçen beş yılda yaptığı gibi büyükşehir belediye başkanlığını kaybettik, diyerek intikam almaya çalışamayacak. Meclis de başkan da görevlerini yapacak ve Hatay halkı kazanacak. İntikam hırsı ile hareket etmemek lazım, topluma örnek olmalıyız.'

Makam araçları için havuz sistemi
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz´ın makam araçlarını kaldırma yaklaşımını da değerlendiren Savaş, 'Makam araçları ile ilgili görevde olmayan arkadaşlar için havuz sistemi yapacağız. İhtiyacı olan arkadaşlarımız o araçları kullanacak. İhaleye çıkarken de şu kadar araba dışında ihaleye çıkmayın, diye talimat verdim. Benim kullandığım araç belediyenin aracı değil, makam aracım da değil. Maaşları almış olduğumuz banka tarafından kiralanan, kirasının da banka tarafından verildiği bir makam aracı. HBB, 2 milyon insana hizmet eden bir belediye. Bu makamı temsil eden insanların güvenliği de çok önemli. Ama iİktidar partisinin belediye başkanları Murat 124´e bineceğim, diyorsa biz de bineriz' dedi.

Sıkıntılı süreç yaşatanlar tasfiye ediliyor
Savaş, geçtiğimiz dönem Antakya ve İskenderun belediye başkanları ile yaşanan sorunlarla ilgili olarak da şunları söyledi: 'Önceki dönem Antakya ve İskenderun belediye başkanları ile sıkıntılı süreçler yaşadık ama şimdi farkındaysanız ikisi de yok. Demek ki sıkıntılı süreci yaşatanları kamuoyu yok ediyor. Yeni gelen arkadaşlarımızın da bunu iyi bilemesi gerekiyor. Hatay´ın geleceği için uyum içerisinde çalışırsak, herkesle paydaşlık yapmaya, birlikte çalışmaya da hazırım. Şu anda herkes sıfırdan başlıyor. 12 ilçe belediye başkanı değişmiş, demek ki hizmete engel olanların hemen hemen hepsi gitmiş. Başarılı olsalardı kendi partileri yeniden aday koyardı.'
Hatay´ın mutfak kültürünü eğlenceyle birleştirerek etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden HBB Başkanı Savaş, 'Kentimize hareketlilik katarak aylık gastronomi yarışmaları düzenleyeceğiz. Hemşehrilerimiz hem yeteneklerini sergileyecek hem de keyifli zaman geçireceğiz. Büyük bir gastronomi organizasyonu düzenleyerek şefleri kentimize davet edeceğiz. Expo´nun yapımına kadar Hatay´ın değerlerini ve yemeklerini tanıtmak için bu tür çalışmalar yapacağız' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57