Payas´ta 26 hektara ‘afet riski´ onayı

Bakanlar Kurulu´nun 2017/10446 sayılı kararıyla kentsel dönüşüm kapsamına alınan Payas Karbeyaz Mahallesi sınırları içinde kalan 26,36 hektarlık alan, ‘riskli alan´ ilan edildi.

1.08.2017 10:44:06 0
Payas´ta 26 hektara ‘afet riski´ onayı

Sadet Berkyürek/İskenderun

 Bakanlar Kurulu´nun kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanarak 30 Temmuz tarih ve 30139 sayılı resmi gazetede yayınlandı. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, bu alanla ilgili hazırlanan proje ile Payas´ın özgün kimliğine sahip çıkan bir anlayış çerçevesinde bir Kentsel Tasarım Planı hazırlandığını belirtti.
Resmi Gazete´de yayınlanan Payas´a bağlı Karbeyaz Mahallesi´nin kentsel dönüşüm kapsamındaki 26,36 hektarlık alanın riskli alan ilan edilmesinin projenin de önünü çtığını kaydeden Belediye Başkanı Belir altan, yaptığı açıklamada, mahallenin orta bölümlerinde çarşı, bir sağlık ocağı, bir lise, bir kütüphane ile belediye hizmetleri için de bir bina tasarlandığını bildirdi.
Proje alanında konutların 1+1´den 1+4´e kadar çeşitlendirildiğini, konumlandırmada rüzgar yönünden deniz manzarasına, binalar arasındaki mesafeye kadar azami dikkat ve özenin gösterildiğini, ticari alanın da bu alanda yaşayacak nüfusun ihtiyacını karşılayacak şekilde ve büyüklükte hayata geçirileceğini ifade etti.

Bölgede yaşayacak nüfus gözetildi
Başkan Altan, dönüşüm projesi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Karbeyaz Mahallesi´nin mevcut durumuna göre; daha sürdürülebilir, daha güvenli, çevreye duyarlı, yaşanabilir ve kimlikli yaşam çevrelerinin oluşturulması, modern mimari teknikleri ile geleceğin şehircilik vizyonuna sahip ve ilçemiz Payas´ın özgün kimliğine sahip çıkan bir anlayış çerçevesinde bir Kentsel Tasarım Planı hazırlanmıştır. Proje alanında üretilecek konutlar 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olacak şekilde tasarlanmış olup, konumlandırma yapılırken rüzgar yönü, gölgeleme, deniz manzarası ve binalar arası mesafeleri azami ölçüde dikkat edilmiş, yine proje alanında üretilecek ticarethaneler bölgede yaşayacak nüfusun ihtiyacını karşılayacak şekilde ve büyüklükte hayata geçirilecektir.”

Karar ne diyor?
Resmi Gazete´de yayınlanan alanın riskli alan ilanıyla ilgili karar şöyle: ”Hatay ili, Payas İlçesi, Karbeyaz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanılğının 18.05.2017 tarihli ve 6381 sayılı yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. maddesine göre, Bakanlar Kurulu´nca 5/6/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.”


Anahtar Kelimeler: Payas hektara afet riski onayı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29