Payas'ta 35 dönüm parka "düzenleme"

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından peyzaj düzenlemesi yapılan, 35 bin metrekarelik alana yapılan Payas Sahil Parkı’nın (Cin Kule Parkı) açılışını yaptı.

GÜNCEL 21.12.2022 13:00:00 0
Payas

İskenderun/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından peyzaj düzenlemesi yapılan ve içerisinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, otopark alanı, kafeterya, WC bulunan 35 bin metrekarelik alana yapılan Payas Sahil Parkı’nın (Cin Kule Parkı) açılışını yaptı. HBB Mehteran Takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle yapılan açılışa, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ile HBB ve Millet İttifakı'nın yöneticileri de katıldı. 
Payas Sahil Parkının açılışında konuşan HBB Başkanı Savaş, parkın bu yıl içerisinde HBB tarafından açılan dördüncü park olduğunu ifade ederek, "Dört parkımız daha açılışa hazır hale geldi. Önümüzdeki üç aylık süreçte toplam sekiz adet parkı daha açmayı planlıyoruz. Amacımız, bulduğumuz her yeri yeşil alan olarak değerlendirmek, çocukları, gençleri ve yaşlıları parklarda huzur içerisinde yaşatmak" dedi. Savaş, şunları söyledi: "Sadece park açmak yetmez. Hatay’ın her tarafında imkânlarımız ölçüsünde altyapısını tamamladığımız yolların asfaltını yaptık. Sadece Payas’ta 6 kilometre asfalt yaptık. İlçenin geçmiş yıllarda yaz mevsiminde yaşadığı su sorunu vardı. İnşallah önümüzdeki yaz vatandaşlarımız su sıkıntısı çekmeyecek. Kıt imkânlarla ama geniş perspektif bakış açısıyla hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde sadece mahalli imkânlarla değil genel imkânlarla ilçelere ve şehrze pay ayırmak bize nasip olur. Bugün Payas’a küçük bir hediye veriyoruz ama 6 ay sonra daha büyük hizmetlerde buluşmayı diliyorum."
Hatay Milletvekili Güzelmansur, Hatay’ın mevcut iktidar tarafından göz ardı edildiğini ve şehre sadece Hatay Büyükşehir Belediyesinin yatırım yaptığını savunurken, Hatay Milletvekili Tokdemir de "Hem Hatay’da hem de ülkemizde birçok sorun birikti. Bu sorunların çözümü Millet İttifakı’dır. Sorunların çözümü için milletin desteğiyle iktidara geleceğiz" dedi. İlin iktidar tarafından unutulduğunu öne süren Hatay Milletvekili Şahin de HBB başkanının görev süresince kentetki yeşil alanların 3 kat arttığını belirtti ve Hatay'ın iktidar tarafından en az hizmet alan bölge olduğunu söyledi. Şahin, "Başta hava ve çevre kirliliği olmak üzere birçok konuda sıkıntılar, çözüm bekleyen sorunlarımız var. Çözüm üretmek için, çocuklarımız için değişim şart. Sizlerin desteğiyle bu değişimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 
HBB'den yapılan açıklamaya göre, parkın açılışına katılanlar, düzenlemesi yapılan Payas Sahil Parkı’nı gezdi.
 


Anahtar Kelimeler: Payas' dönüm parka "düzenleme"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00