Payas´tan askere su tankı için kampanya

Payas´ta Toplum Hizmetlerini Destekleme Derneği koordinasyonunda kaymakamlık ve belediyenin de destek verdiği, Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Milletimiz Askerimizin Yanında kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında askere su tankı gönderil

HATAY 31.03.2018 10:26:26 0
Payas´tan askere su tankı için kampanya

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi´nde Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Bekir Altan, İlçe Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda kampanya hakkında Payas Toplum Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Nurcan Özcan bilgi verdi. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Lojistik Destek Komutanlığı´na ´İhtiyacınız nedir´ diye bir soru yönelttiklerini belirten Özcan, “Şimdi bizler bir kampanya yapıyorsak, önce ihtiyacın ne olduğunu belirlememiz gerektiğini ve o ihtiyaca göre bir çalışma yapmamız gerektiğini düşündük. Toplanacak nakit yardımlarla ilgili fabrikalarla da gerekli pazarlığı yaparak askerimize o istedikleri gerçek ihtiyaçlarını, banyo yapacakları su tankları temin edip kendilerine hibe etmeyi düşünüyoruz” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünden daha güçlü imkanlara sahip olduğunun altını çizen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, “Ancak operasyonel kabiliyetleri çerçevesinde bazı ihtiyaç olan maddelere de ulaşabilmek noktasında biliyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti, bu çerçeveden dolayı da ihale yapmak mecburiyetinde oldukları için o kanun gereği bazen o ihtiyaçlar gecikebiliyor. İşte geciktiği için o süreci ortadan kaldırabilmek, Türk milletinin o yardımseverliğini daha organizeli yapıp hedefe daha isabetli ulaştırabilmek noktasında böyle bir gayret içerisine girdi arkadaşlarımız. Herkes kendi imkanları ölçüsünde destek olursa, askerimize gerçek manada destek olmuş olur” diye konuştu.

Validen taziye ziyareti
Hatay Valisi Erdal Ata, Zeytin Dalı Harekatı sırasında Afrin bölgesinde mayın, eyp ve patlayıcı tuzakları temizleme çalışmaları sürerken 22 Mart 2018 günü tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral´ın, Antakya´da oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kuran-ı Kerim´in okunup, dua edilen ziyarette, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop da vali Ata´ya eşlik etti.

Zonguldak heyeti Hatay´da
Zeytindalı Harekatına destek vermek amacıyla devam eden ziyaretler kapsamında Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karadeniz Ereğli Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği yöneticileri ile beraberindeki 50 kişilik heyet, Vali Erdal Ata´yı ziyaret etti.
Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonu´nda dün gerçekleşen ziyarette Vali Ata, daha önce görev yaptığı Zonguldak ilinden gelen misafirlerini Hatay´da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Heyet adına konuşan Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Zonguldak´ta görev yaptığı dönemdeki hizmetlerinden dolayı Vali Ata´ya teşekkür etti. Demirdüyen, Hatay´a Zeytindalı Harekatında görev yapan Mehmetçiklere destek için geldiklerini ve Harekatın başarıyla tamamlanmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Hatay Gönüllüleri´nden ziyaret
Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Gönüllüleri Konseyi Dernek Başkanı Tahir Dönmezer ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Ziyarete ilişkin Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamayaya göre, Vali Ata, Dönmezer ve beraberindekileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kabulünden dolayı Vali Ata´ya teşekkür eden Dönmezer ise, şunları kaydetti: 'Hatay´a geldiğiniz günden beri ilimiz için yaptığınız çalışmaları takdir ediyoruz, Zeytin Dalı Harekatı´nda gösterdiğiniz çabalar için teşekkür ediyoruz. Derneğimiz kurulduğu ilk günden itibaren daha güzel bir Hatay, daha güzel bir Antakya için gayret gösteriyoruz.'

HBB´den 1.500 metrekarelik alana bayrak
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) de, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye´nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Operasyonu´nda mehmetçiğe moral vermek amacıyla Topboğazı mevkiinde taşlarla yapılan olan Türk bayrağını tamamladı. Bin 500 metrekare alanda yapılanbayrak, şehrin önemli geçiş noktasında yer alıyor.

Manavgat´tan Hassa´ya ulaştılar
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler ve Gaziler Derneği Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Aslan ve beraberindekiler de Mehmetçik´e destek vermek için Hassa´ya geldi, toplanma alanındaki askerlerle görüşerek sohbet etti.

Beşir Derneği Afrin´de
Öte yandan Beşir Derneği, Zeytin Dalı harekanının tamamlanmasının ardından Afrin´de ekmek ve gıda yardımında bulundu. Beşir Derneği Yurtdışı Koordinatörü Abdülhakim Gökhan Bayram, “Günde 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınlarımızdan ve yine günde 21 bin kap sıcak yemek üretme kapasiteli aşevlerimizden Suriyeli savaş mağduru kardeşlerimize savaşın ilk yıllarından beri yardımlarda bulunuyoruz. Ayrıca giyim, yakacak, bayramlık, battaniye, soba gibi yardımlarımızı da belirli dönemlerde gerçekleştiriyoruz. Eriha, Etarip, Cerablus, Azez, İdlib ve diğer bölgelerde sürdürdüğümüz bu insani yardım çalışmaları, bugün burada, Afrin´de de başladı, bu yardımlarımızın devamı gelecek” dedi.

Erzurum´dan mektup gönderdiler
Erzurum´un Pazaryolu ilçesinde öğrencilerin Mehmetçik için yazdığı 200 civarındaki mektup, Reyhanlı´da Zeytin Dalı Harekatı´nda görev yapan Mehmetçik´e teslim edildi. İlk ve orta okul öğrencileri, harekata katılan askerlere moral için yazdıkları mektupların zarfına çizdikleri resimlerini de ekledi.


Anahtar Kelimeler: Payas tankı için kampanya

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22