Pedalleri kadınlar çevirecek

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, İskenderun ve Antakya´da 24 Eylül Pazar günü düzenlenecek.

23.09.2017 08:52:58 0
Pedalleri kadınlar çevirecek

 Türkiye´de bu yıl 50 şehirde eş zamanlı gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılından beri düzenleniyor. Tura katılanların bisikletlerini getirmesi gerekiyor.

Erkeklerin de katıldığı etkinlikte, kadınlar çevirdikleri pedallerle farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, ´Otomobilsiz Kentler Günü´ kapsamında, trafikte kadınların, bisikletin ve kadın bisikletlilerin de bulunduğunu, günlük kıyafetle de bisiklete binilebilineceği yönünde farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
İskenderun´daki tur, İskenderun Atatürk Anıtında saat 17.00´da başlayıp, iki saate yakın müzik eşliğindeki eğlenceyle sürecek. Kentte geçen yıl etkinliğin ilkini düzenleyen öğretmen Aysun Yıldırım ve mühendis Hatice Ildıran Kara, bu yıl da ikinci etkinliği, bisikletseverlerle birlikte düzenleyecek. İskenderun´da yarın saat 17.00´da Atatürk Anıtı önünde başlayacak Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, sahil yolunun bitimindeki Balıkçı Heykeli´nin (Deniz Lojmanları) yanından dönülüp, Atatürk Anıtına ulaşılmasıyla gerçekleşecek. Atatürk Anıtında ise DJ eşliğinde eğlence ve dans gösterisi de düzenlenecek. Antakya´daki Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ise, Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde başlayıp Atatürk Caddesi, Vali Göbeği, Orman Dairesi, Köprü, Kışlasaray Mahallesi, Maksim, Mehmet Yeloğlu Köprüsü, Spor Salonu güzergahını izleyip, başladığı yerde bitecek.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun kadın etkinliği olduğunu ifade eden İskenderunlu kadınlar Yıldırım ve Kara, 'Tur her kesimden bisikletli kadını kapsar. Herkes bisikletini kendisi temin eder. Amacı, daha çok kadının bisiklete binmesini teşvik etmek ve belediyelerden güvenli bisikletli ulaşım altyapı ve hizmeti talep etmektir' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun belediyesinin, kent planlamasını yaparken, bisiklet kiralama noktaları, bisiklet parkları ve bisiklet yolları düzenlemesi yapması ve bunların sayısını çoğaltması gerektiğini de ifade eden Aysun Yıldırım ve Hatice Ildıran Kara, 'İskenderun trafiği sıkıntılı hale geldi. Kentte otomabil ve kullanıcı sayısı arttı. Şehir içerisinde yollara park yapılması da trafikteki sıkıntıyı arttırdı. Artık yollarda bisiklet sürmek yerine, yayanın kullanım hakkı olan kaldırımlarda bisiklet sürmek daha güvenli hale geldi. Çünkü yollarda trafik nedeniyle kendimizi güvensiz hissediyoruz' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Pedalleri kadınlar çevirecek

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57