Performans sistemine çelenkli açıklama

Performans sistemini protesto amacıyla basın açıklaması yapılacak Güvercinli Park´a getirilen siyah çelenk, MEM önüne bırakılmasına izin alınamayınca, akşam saatlerine kadar parkta kaldırım kenarında kaldı.

GÜNCEL 12.04.2018 10:22:58 0
Performans sistemine çelenkli açıklama

Sadet Berkyürek/İskenderun

Eğitimde performans sistemine yönelik sendikalarının yasal girişiminin devam ettiğini belirten Eğitim-İş sendikası İskenderun Şube Başkanı Sinan Cibaroğlulları, bu sistemde, eğitimcilerin uzmanlık kariyerleri, uzman olmayanlar tarafından değerlendirilmek istendiğini savundu. Cibaroğlulları, 'Getirilmek istenen bu sistemle hedeflenen şeyin eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak olduğu herkesin malumudur' dedi. Eğitim İş Sendikası İskenderun Şubesi adına yapılan basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından 2016 yılında devreye sokulan ve şu anda taslak halinde yasalaşmayı bekleyen Eğitimde Performans Sistemi eleştirilerek, bu sistemde, eğitimcilerin uzmanlık kariyerleri, uzman olmayanlar tarafından değerlendirilmek istendiği savunuldu. Uygulamayı protesto amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne konulmak istenen siyah çelenk ise gerekli izin alınamadığı için açıklamanın yapıldığı eski Bit Pazarı alanında, kaldırım kenarına bırakıldı. Eski Bit Pazarı olarak bilinen Güvercinli Parkta yapılan basın açıklamasında Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, öğretmeni itibarsızlaştıracak, iş güvencesiniortadan kaldıracak bir eğitim anlayışını yerleştirmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Cibaroğulları, hukuki mücadelenin yanı sıra eğitim iş kolundaki diğer sendikalarla performansa karşı tepkileri ortaklaştırmak için Genel Merkez düzeyinde görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti. 

Şube yöneticilerinin de eşlik ettiği açıklamada Cibaroğlulları, şu değerlendirmeyi yaptı: 'MEB tarafından 2016 yılında devreye sokulan ve şu anda taslak halinde yasalaşmayı bekleyen Eğitimde Performans Sistemi, öğretmenliği değersizleştirmede gelinen noktayı göstermektedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde benzeri görülmeyen bu sistemde, eğitimcilerin uzmanlık kariyerleri, uzman olmayanlar tarafından değerlendirilmek istenmektedir. Her şeyden önce; bir eğitimcinin performansını, o alanın uzmanı olmayan kişilerin notlarıyla ölçmeye çalışmanın bilimsel ve akademik hiçbir gerçekliği yoktur. Bir ülkenin geleceği eğitimle şekillenir. Çağdaşlığın göstergelerinden birisi eğitime ve dolayısıyla eğitimin temel öznelerinden olan öğretmene verilen değerle ölçülür. Ne yazık ki son zamanlarda eğitim sistemi, bir yandan paralı hale getirilerek özelleştirilmeye çalışılırken bir yandan da öğretmenlerimiz, sistematik bir şekilde itibarsızlaştırmaya çalışılmaktadır. Eğitime temel bir insan hakkı mantığıyla değil bir işletme mantığıyla bakan anlayışlar, öğretmenlik mesleğini toplum gözünde değersizleştirmektedir.
'Getirilmek istenen bu sistemle hedeflenen şeyin eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak olduğu herkesin malumudur' diyen Cibaroğlulları, Türkiye´de eğitimde yaşanan sorunların nedeninin, öğretmenler olmadığını kaydetti. Cibaroğlulları, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Hatırlayalım, 15 yıllık AKP iktidarı döneminde altı Milli Eğitim Bakanı değişmiştir. Her gelen Bakan; reform, devrim, değişim gibi büyülü kavramlardan söz edip durdu, sonradan da kendilerinin reform, devrim olarak tanıtıp getirdikleri sistemlere verdi veriştirdi. Sadece ortaokul öğrencilerine ve velilerine yaşatılanlar bile istikrarsızlığın, yapboza dönüştürülen eğitimin ve en nihayetinde kaçınılmaz son olan başarısızlığın özeti gibidir. '


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00