Piston içinde uyuşturucu hap

Hatay´da piyasa değeri yaklaşık 13 milyon lira olan 1 milyon 335 bin adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi, olayla ilgili Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

27.07.2017 10:49:22 0
Piston içinde uyuşturucu hap

 İskenderun Limanı´ndan çıkış işlemi öncesi şüphe üzerine durdurulan araca yüklemelerin Konya ve Gaziantep´ten yapıldığı belirtildi.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Konya ve Gaziantep´ten aldığı yükleri İskenderun üzerinden yurtdışına götürmek isteyen bir TIR´dan şüphelenerek operasyon düzenledi. Operasyonda narkotik köpeği ´Rambo´ TIR dorsesinde bulunan su dinamoları ve alüminyum tabldot kalıplarına tepki verince ekipler, malzemeleri TIR´dan indirildi. Sökülen su dinamolarının içinden ve kalıpların ortasından captagon haplar çıktı. Gün boyu süren sökme işleminde 52 adet alüminyum tabldot kalıbı ve 340 adet su dinamosundan 222.5 kilo ağırlığında ve 1 milyon 335 bin adet captagon hap çıkarıldığı açıklandı.

TIR İskenderun´dan çıkış yapacaktı
İçinden captagon çıkan su dinamolarının Konya´dan, tabldot kalıplarının ise Gaziantep´ten yüklendiği belirlendi. Konya ve Gaziantep´ten yüklenen captagon hapların Hatay´da yapılacak gümrükleme işleminden sonra İskenderun Limanı´ndan yurtdışına gönderileceği bildirildi.
Olayla ilgili Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alınırken, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Dairesi´nin uyuşturucunun gönderileceği yurtdışı bağlantılarıyla ilgili çalışması sürüyor.

Konya´da 2 depoya baskın
Hatay´daki operasyonla bağlantılı Konya´da da yükleme yapıldığı belirlenen depolara operasyon düzenlendi. Konya´nın merkez Karatay ilçesi Fevziçakmak Mahallesi´nde belirlenen 2 depoda yapılan aramalarda, 52 bin uyuşturucu hap, 500 havalı piston, pistonların ambalajlanmasında kullaılan matkap, şerit makinesi ve terazi ele geçirildi.


Anahtar Kelimeler: Piston içinde uyuşturucu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00