Piyango satışı düştü

Alım gücünün azalması ve güvensizliğin etkisi mi?

GÜNCEL 28.12.2019 09:38:29 0
Piyango satışı düştü

 Halkın alım gücünün düşmesi, milli piyangonun devrine yönelik anlaşma ve bunun getirdiği güvensizlik duygusu, yılbaşı biletlerinin satışında geçen yıla göre en az yüzde 20 oranında azalma yarattı. Ancak, ´Acaba bana çıkar mı?´ diyenler ve umut taşıyanların ise zengin olma adresi olarak, Milli Piyango özelliğini korumayı sürdürüyor.

Akın Bodur/İskenderun
Yeni yılda yeni umutlar bekleyen yurttaşların geleneksel olarak aldığı Milli Piyango´nun satışının bu yıl geçen yıllara göre en az yüzde 20 oranında azaldığı belirtiliyor. İskenderun´daki birçok bayi, geçen yıla göre satışlarının yüzde 20 ile 30 arasında düştüğünü, düşüşün, önceki yıllara göre bu oranın daha da arttığını belirtti. bayilere göre Milli Piyango´ya ilginin azalmasının nedeni halkın alım gücünün düşmesi ama Milli Piyango´nun bir şirkete devrinin de etkisi olduğu biliniyor. Piyangonun devri, önümüzdeki yıl haziran ayında başlayacak olsa da halkın psikolojik olarak güvensizlik duygusunun satışın azalmasında etkisi olduğu kanısı da bulunuyor.
İskenderun´da seyyar piyango satışı yapan bayilerden Şemsettin Okurlar, piyango bileti satışının geçen yıla göre yüzde 20 oranında azaldığın ancak bunda etkili olan şeyin halkın alım gücünün düşmesi olduğunu belirtti. Seyyar piyango bayisi Okurlar, Milli Piyango´nun Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyenin 80 milyon lira olduğunu, umut taşıyanların piyango almayı sürdürdüğünü ifada etti. Piyangonun devrinin başlamamış olmasına karşın zaman zaman bilen alanlardan devir olmuş gibi söylemler duyduklarını anlatan Okurlar, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını da kaydetti. Okurlar, 'Milli Piyango halen bir umut ve bu umudu taşıyanlar, zengin olmak isteyenler ´acaba bana çıkar mı?´ sorusunu kendisine yöneltenler, piyango almayı sürdürüyor. piyango hediye edenler de milli piyango alıp, insanlarla umut verebiliyor' değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan İskenderun Gelişim Hastanesi psikoloğu Gamze Uygun Ekenel de toplumun yeni yıla umutla girmesin önemli olduğunu ifade etti. Ekenel, 'Yeni bir yıl, başka günlerin başlayıp, değişim için yeni bir şans tanınmış gibi bir algı oluşturur ve aslında bir umuttur. Bir şeylerin değişeceği, iyi şeylerin olacağı beklentisi içinde ileriye bakmaktır. Bir yılın sonuna geldiğimiz zaman o yılı gözden geçirmek ve hedef belirlemek çok daha kolaydır. Geçen yıla göre sizi rahatsız eden konuyu kafanızda netleştirmeniz ilk adımdır. Daha sonra gerçekçi hedefler belirlemek, hedef için planlar yapmak vardır. Hedefinizi gerçekleştirmek için kurduğunuz planın zaman içinde değişebileceğini ya da bazen yardım istemek zorunda kalabileceğinizi aklınızda çıkarmayın. Hayal kırıklığına uğramak istemiyorsak, ´ya hep ya hiç´ yaklaşımından uzaklaşmak gerekir' değerlendirmesini yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00