'Plansız bir gidişat var'

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, dün İskenderun´da düzenlediği basınla sohbet konusunda, ülkenin plansız yönetildiğini, günübirlik kararlar alındığını ifade ederek, 'Ne planlı bir ekonomi bir ekonomi var ne de tarım ve milli eğitimde p

SİYASET 3.12.2019 10:40:16 0

Akın Bodur/İskenderun

Ülkenin plansız bir gidişatı olduğunu ifade eden Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 'Ne planlı bir ekonomi bir ekonomi var ne de tarım ve milli eğitimde plan var. Hiçbirinde yok. Planlı yönetilmediği gibi düzenli bir denetim de yok. Denetimi yapması gereken kurumlar kendi özelliğini kaybetmiş durumda. Sadece Sayıştay halen denetim yapmaya çalışıyor' dedi.
İskenderun´da dün gazetecilerle kahvaltılı toplantıda buluşan Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 'Türkiye´de o kadar çok usulsüzlük var ki, hiç bir dönemde yaşanmadığı kadar sorun yaşanıyor. Şu anda istikrarsız ve belirsiz bir ekonomi de var. İktidarı eleştirmek için söylemiyoruz, içimiz yanıyor. Bu ülke bizim İktidar, muhalefetin önerilerini duymak istemiyor. Muhalefeti duymak istemediği sürece mutlu yaşam görünmüyor. İktidar farklı seslere kulak vermelidir' diye konuştu. Mapido Cafe´de düzenlenen toplantıda gazetecilere çeşitli konulardaki düşüncelerini paylaşan ve yöneltilen soruları yanıtlayan milletvekili Şahin, Hatay´ın sorunlarının çözümü için, seçimlerden sonra seçilmişlerin sorun konusunda tam olarak ortaklaşamadığını ama bu ortaklaşma için çalışma yapıldığını anlattı ve 'Sorunların varlığı, Hatay meseleleri konsunda ortaklaşılamadığını, bir araya gelinemediğini gösteriyor. Milletvekilleri, muhalefette bulanan CHP´nin milletvekili olarak bizim görevimiz öneride bulunmak, sorunları aktarmak ve çözümünü istemek ama karar verici iktidardır. O yüzden sorunlara karşı niyetin de çözümü noktasında olması lazım. O yüzden bir araya gelinmesi gereklidir. Hatay´ın sorunlarının ortaklaşılarak çözülmesi lazım. Benim de en büyük hedefim, ortaklaşılabilmesini sağlamaktır' diye konuştu.

Şahin: Erken seçim istemiyoruz
Hatay Milletvekili Şahin, bir sor üzerine partisi CHP´nin erken bir genel seçim istemediğini belirtti. Şahin, 'CHP olarak şu anda erken seçim istemiyor, çünkü toplum istemiyor. Vatandaş seçimden bıktı, ´artık yeter´ diyor, toplumdan gelen ses bu. yoksa biz CHP olarak seçime hazırız. Seçimden seçime de çalışma yapmıyoruz, çeşitli gruplarla sık sık bir araya geliyor, buluşuyoruz ve her dönem seçime hazırız. Ve buna devam ediyoruz. Biz seçimi hazırız ama seçim Türkiye´ye zarar veriyor, halk sık sık seçimi artık istemiyor' diye konuştu. İktidar partisi AKP´nin puanının giderek düştüğünü, yeni oluşumların bulunduğunu belirten ve yeni oluşumlarla 50+1´le seçimin ne kadar kıymetli olduğunun görüldüğünü anlatan Şahin, kurulacak yeni partilerin oyları alacağı oyların önemli olduğunu kaydetti.

Hatay, vergi ödemede 7., yatırım almada 56. sırada
Hatay´ın en çok vergi veren iller sıralamasında 7. olduğunu ama ey iyi yatırım alan iller sıralamasında 56. sırada yer aldığını anlatan milletvekili Şahin, bunun nedeninin de seçilmişlerin sorunlara karşı ortaklaşamaması olduğunu kaydetti. 'Hatay´a gelen yatırımlarda içsel dengesizlikler de var' diyen Şahin, Adana-İskenderun otoyolunun Erzin-İskenderun arasındaki bölümünün ücretsiz olması yününde bakanlık kararının çıktığını ve kararnamenin onaylanmasının beklendiğini belirten Şahin, otoyolun çevre yoluna dönüştürülmesi ile 400 yataklı Dörtyol Devlet Hastanesi, Dörtyol Soğuk hava Deposu yapımı, İskenderun Gümrük Laboratuvarı yapımı, stadyum inşaatı gibi projelerin seçilmişlerin ortaklaşmayı gerçekleştirmesi üzerine yapıldığını kaydetti.

İki kente ortak plaj önerisi
İskenderun´da plaj yapılacak yerin olmadığını ama Arsuz sınırında Karaağaç Halk Plajının bulunduğunu anımsatan milletvekili Şahin, İskenderun ve Arsuz Belediyelerinin işbirliği ile plaj yanındaki hazineye ait arazinin plaja dahil edilerek genişletilebileceğini ve iki ilçenin plajı olarak kullanılabileceğini de kaydetti. İskenderun Belediyesinin insanları kente davet ettiğini ifade ettiğini anımsatan ve 'İnsanlar niye gelsin?' diye soran milletvekili Şahin, şunları söyledi: 'Bunun için İskenderun´da turizm destinasyonunun yaratılması lazım. İskenderun dışından insanlar buraya niye gelsin?

Gelmeleri için kentte cazibe alanları yaratmak lazım. tarihi dokular içinde çarşılar oluşturulmalı, kentte kütüphane, kültür merkezi, dijital kütüphane yapılmalı. Bunların yapımına hep birlikte sahip çıkmamız lazım.'
HADO´nun yaşaması gerektiğini, bunun için de destinasyon çalışması yapılmasını, HADO projesi kapsamında proje alanında cafe ve sosyal alanların yapılmasını, Belen yöresinden Arsuz´a açılacak yeni yolun hızlandırılmasında da fayda olacağını kaydetti. Hatay Milletvekili Suzan Şahin, kamuda çalışan ve emekliliği dolanların, şartları uygun olanların ülkede yeni istihdam sağlanması için emekli olması ve emekliliğin de cazip hale getirilmesi gerektiğini de belirtti. Şahin, İskenderun´da lojistik köy olması ve 1956 yılında alınan serbest bölge kararının uygulanması gerektiğini belirterek, Amanos Tüneli projesinin de elzem olduğunu savundu. Şanin, bir soru üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesinin DSİ tarafından yaptırılan İskenderun Arıtma Tesisini, su kaynağına kirlilik karışması nedeniyle yaşama geçirmediğini, arıtma tesisinin DSİ´den şerh konulara alındığını ve bu şerhlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Arsuz´a hastane ödeneği 2020 bütçesinde yok
Arsuz ve Payas´a hastane yapımını TBMM genel kurulunda dile getirdiğini, soru önergesi verdiğini anlatan Suzan Şahin, 'Arsuz Devlet hastanesi yatırım programına girdi ancak Payas´a hastane yapımı girmedi. Arsuz Devlet hastanesi yatırım aşamasında ve bütçeden ödenek aktarılmasını bekliyor. Payas´a yapılması için de kentteki sivil toplum kuruluşları, meslek örgütlerdi ve muhtarlarla birlikte Sağlık Bakanlığına giderek, görüşme yaptık, ancak sözünü alamadık. Arsuz Devlet Hastanesi yapımı için ödenek de 2020 bütçesinde yok. Bu da bir yıl beklemek demektir ama halen ödenek için zorluyoruz. Çünkü, bütçe henüz bitmedi ve istenirse ödenek aktarılı. konuyu AKP´li milletvekilleriyle de görüştük; 75 yataklı hastane istiyoruz. 75 yatak, istenildiğinde 150 yatak kapasitesine çıkarılabilinir. Bunun için Arsuz´dan İskenderun´a yürüyüş de olmak üzere birçok eylem yapılabilinir. 20 kilometre mesafe çok değil. 7 molayla gayet rahat yürünülür. Gerekirse 4 konaklama yeri de yapılabilinir' diye konuştu.
Arsuz´un asıl isminin 'Rhosus' olduğunu ve bunun anlamının da ´Gül´ olduğunu kaydeden milletvekili Şahin, gülün endemik bitki türü olduğunu, çok uzun olmayan yıllar önce Arsuz´da birçok evin bahçesinde gül yetiştirildiğini, gül yetiştiriciliğinin geliştirilmesiyle ekonomiye katkı sağlanabileceğini ve bunu Arsuz Belediyesine önereceğini de söyledi.
Gazetecilerle gruplar halinde bir araya gelmeyi, sorunlar ve çözümü için görüşmelerde bulunmaya devam ettirmeyi planladığını anlatan milletvekili Şahin, amacın kentin, şehirlerin sorunlarının çözümünü sağlamak olduğunu ifade etti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00