Platformdan protesto

Kuran'ı Kerim'in yurt dışında yakılması İskenderun'da iki ayrı etkinlikle protesto edildi.

GÜNCEL 1.02.2023 09:00:00 0
Platformdan protesto

İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, Kuran'ı Kerim'in yakıldığı ülkenin İsveç, Hatay Sivil İrade Platformu da kent olarak Stockholm'u gösterdi. Ancak müftünün belirttiği ülke ile platformun gösterdiği kent farklı ülkeler.

İskenderun/SES
Hatay Sivil İrade Platformu, İsviçre'nin başkenti Stockholm'daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği önünde yapılan protestoda Kuran'ı-ı Kerim'in yakılmasını yaptığı açıklamayla protesto etti. 
İskenderun'da cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı önünde platform tarafında8n yapılan açıklamayı okuyan Salih Bayar, Müslümanların kutsal kitabını yakan zihniyeti kınadığını ifade etti. Kur'an'ı Kerim'in tüm insanlık için bütün zaman ve mekanlarda bir kurtuluş ve hidayet rehberi, hayatın tüm alanlarına hitap eden bir kılavuz olduğunu ifade eden Bayar, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırı, en başta İslam'a ve Müslümanlara, sonrasında ise bütün insanlığa yönelmiş saldırıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

"Zihni kararmış ve kalbi körlermiş insanlara, insanlığa karşı sergiledikleri bi saldırgan tutumdan bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini bildiriyoruz" diyen platform sözcüsü Bayar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Zihni kararmış ve körleşmiş insanlara, insanlığa karşı sergiledikleri bu saldırgan tutumdan bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini bildiriyoruz.”

Bayar, Nisa süresinin 168. ayetinde "o inkar edeleri ve zulmedenleri Allah ne bağışlayacak ne de onlara bir kurtuluş yol gösterecektir" diye yazdığını belirtti. 
İskenderun Müftüsü Osman Şekerci de sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi0 "İsveç'te yüce kitabımıza yapılan saygısızlığa inat sabah namazında buluşmaya, Kur'an okuyup, dua etmeye davetlisiniz. Saat 06.45'de merket Kaptanpaşa Camiinde buluşuyoruz."

 


Anahtar Kelimeler: Platformdan protesto

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19