Polis, 174. yılını kutluyor

Polis teşkilatının kuruluşunun 174. yılı ve 10 Nisan Polis Günü kutlanıyor.

GÜNCEL 9.04.2019 11:25:29 0
Polis, 174. yılını kutluyor

İskenderun/SES

 İskenderun Emniyet Müdürlüğü, polis teşkilatının 174. yılı ve Polis Günü kapsamındadün şehit aileleri ile şehitlik, kaymakamlık, garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı ve cumhuriyet başsavcılığına nezaket ziyaretinde bulundu. Bugün de ikindi namazı sonrasında Kaptan paşa Cammiinde şehitler için mevlid okutulacak.
Yarın (10 Nisan Çarşamba) ise İskenderun Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulup, Mustafa Kemal Atatürk´e polisin saygısı ifade edilecek ve daha sonra İskenderun Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, makamında kutlamaları kabul edecek.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 10 Nisan polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü mesajla kutladı. Kaymakam Yönden, mesajında şunlara yer verdi: 'Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü yasalardan, desteğini halktan alan geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatının 174. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Görevini her zaman fedakârca yapan Türk Polis Teşkilatı, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin her alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır. Suç ve suçlularla daha etkin mücadelenin gerçekleştirilebilmesi için zaman mefhumu gözetmeksizin, zor koşullarda görev yapan Türk Polis Teşkilatı´nda halkla ilişkilere önem veren hizmet politikaları benimsenmiş, vatandaş destekli ve halkın polise karşı güven duygusunu geliştiren uygulamalar hız kazanmıştır. Temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalışmalarını özveriyle yürüten Türk Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 174. yıldönümünü içten dileklerimle kutluyor, ülkemizde huzur ve güven ortamının tesisi adına görevi başında şehit düşen emniyet personellerimizi rahmet ve tazimle, gazilerimizi, malullerimizi ve emeklilerimizi minnetle anıyor, emniyet teşkilatında görev yapan tüm personelimize ve ailelerine sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.'
Hatay Valisi Rahmi Doğan da, polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü şu mesajla kutladı: '10 Nisan 1845 tarihinde Polis Nizamnamesi ile kurulan polis teşkilatımızın 174. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık iki asırdır, büyük fedakarlık, sabır ve cesaretle, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlayarak, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan geçmişi şanla ve şerefle dolu Emniyet Teşkilatımız hem geleneksel değerler içinde toplumsal hukukun asli parçası, hem de çağdaş hukuk devletinin temel omurga yapılarından birisi olmuştur. Emniyet teşkilatımız, güvenlik hizmetlerinin yanı sıra üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri ile eğitimden spora birçok alanda, özellikle genç nesillerimizde farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.'
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da Polis Haftasını ve Türk Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 174. yıl dönümünü kutladı. Antakya Belediye Başkanı Yılmaz, twitter hesabından yayınladığı paylaşımda, “Huzurumuzun ve güvenliğimizin teminatı Polis Teşkilatı´mızın 174. yıldönümünü kutluyorum. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum”' ifadesine yer verdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Başkana borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07