Polis teşkilatı 175 yılında

10 Nisan Polis Günü dün koronavirüs salgını nedeniyle sade bir şekilde ve etkinliksiz kutlandı.

GÜNCEL 10.04.2020 13:46:54 0
Polis teşkilatı 175 yılında

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, polis teşkilatının kuruluş günü olan 10 Nisan´ı kutladı ve şu değerlendirmeyi yaptı: '10 Nisan 1845 tarihinden kurulan Türk polis teşkilatımızın 175. yılını kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Devletimizin en önemli vazifelerinden biri de vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmektir. Kanunlarla sınırlı ve yetkisini yine kanunlardan alarak görev yapan bu güzide teşkilatımız, insan hak ve özgürlüklerine gösterilen hassasiyet ile güvenlik ve özgürlük dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa etmektedir. Denetime açık, şeffaf ve hesap verebilirlik gibi çağımızın gerektirdiği özelliklere sahip olan polis teşkilatımızın halkımızın kaliteli hizmet beklentilerine de cevap verdiğini memnuniyetle müşahede etmekteyim. Ülkemizin bulunduğu bu zor zamanda salgınla sadece ilgili kurumlar değil polis teşkilatımız ve güvenlik güçlerimizde büyük bir sorumluluk örneği göstererek sahada gece-gündüz çalışmaktadır. Kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, verilen bütün görevleri başarıyla yerine getiren Türk polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü ve içinde bulunduğumuz ‘Polis Haftası´nı kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, emekli olan ve görevi başında bulunan kahraman polislerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da 10 Nisan mesajında 'Vatandaşların, ülke ve bölgemizin huzur ve güvenliği için canını dişine takarak görevlerini yerine getiren emniyet mensuplarıın bu özel gününü yürekten kutluyorum. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde büyük sorumluluk ve hassasiyetle sağlığımız için de gece gündüz demeden gayret gösteren tüm emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her bir karış vatan toprağında özveriyle çalışan Türk polis teşkilatımızın mensuplarının Polis Haftası kutlu olsun' görüşünü kaydetti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ise şunları belirtti: 'Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz fedakârca görev yapan polis teşkilatı, 10 Nisan 1845´ten bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzeni sağlamak için çalışmaktadır. Polis teşkilatı 175 yıldır bu anlamlı ve ulvi görevi, gerek yurt içinde, gerek yurt dışında başarılı bir şekilde yerine getirerek, milletimizin gönlünde hak ettiği yeri almış bulunmaktadır. Milletimiz, bağrından çıkmış emniyet teşkilatına her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanında yer almış ve almaya da devam etmektedir. Bu vesileyle, her kademede görev yapan Emniyet Teşkilatı mensuplarını tebrik ediyorum. Ülkemiz ve insanlık zor bir dönemden geçmektedir. Bu dönemde polis teşkilatımız. COVID-19 salgınında tedbirler kapsamında bizler için canla başla görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bizler de vatandaşlar olarak, dışarda çalışan polislerimize destek olmak ve toplumumuz için alınan önlemlere titizlikle uymamız gerekmektedir. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren emniyet mensuplarının Polis Haftası´nı kutluyorum.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00