Polisleri çalıntı araçla şehit etmişler

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, geçtiğimiz günlerde Antakya´da PKK terör örgütünün polis uygulama noktasına yaptığı silahlı saldırıda kullanılan aracın çalındıktan sonra gerçekleştirildiğini söyledi.

13.07.2017 09:27:12 0
Polisleri çalıntı araçla şehit etmişler

Burak Milli/İskenderun

İskenderun´da gazetecilerle düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında konuşan milletvekili Karasayar, 'Gençlerin elinden arabayı almış, arabayla orada yolda kontrolde olan polislerimize ateş açıp, dağa kaçmış alçaklar' dedi. Hasanbaba restoranda gazetecilerle biraraya gelen Karasayar, Hatay´daki terör olaylarına değindi.
Amanos Dağlarının çok çetin bir bölge olduğunu, mağara ve ormanlıktan oluştuğunu anlata milletvekili Karasayar, PKK terör örgütü üyelerinin de bu bölgede saklandığını ifade etti. Karasayar, zor coğrafi şartlara rağmen güvenlik güçlerinin özellikle son yıllarda çok ciddi bir mücadele ortaya koyduğuna değinerek, 'Ufak bir belirti olduğunda dahi insansız hava araçlarımız geliyor oraları darmaduman ediyor, bombalıyor. Orada jandarmamız, özel harekatımız, güvenlik güçlerimiz son derece titiz ve çok güçlü çalışmalar yapıyorlar' diye konuştu.
Hatay´da 'canlı bomba' eylemi hazırlığındaki 5 teröristin de yakalandığı hatırlatan Karasayar, konuşmasına şöyle devam etti: 'Bunları yakalamak kolay değil. Tabi bölgenin coğrafi zorluğu elde olmayan, istenmeyen olaylara da sebebiyet veriyor. Güvenlik güçlerimiz güvenlik noktasında yapılması gereken ne varsa sonuna kadar yapıyor.'

15 Temmuz´un yıldönümü
Bu hafta 15 Temmuz darbe girşiminin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Karasayar, 15 Temmuz´un haince yapılmış bir saldırı olduğunu ifade etti. Karasayar, şu değerlendirmede bulundu: 'Hiç bir ülkenin tarihinde kendi meclisinin, silahsız savunmasız insanlarını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ni, hele hayatını ülkemize, insanlığa hizmet için adayan, ülkemizi göreve geldiği günden bu güne kadar çok ciddi atılımlar yaptıran kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın üzerine oynamış olduğu haince suikast dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir. Savaşta olursunuz ülkeniz savaşa girer karşınızda bir düşman olur kiminle nasıl mücadele edeceğinizi bilirsiniz. Ama 15 Temmuz´da bu alçaklar bizim ülkemizi adice, şerefsizce, haince savunmasız insanlarımıza, TBMM´ye, Cumhurbaşkanlığı Külliyemize, Cumhurbaşkanımıza ve tüm aziz miletimizi ortadan yok edecek şekilde amaçladıkları, programladıkları ve planladıkları hain saldırıyı gerçekleştirmenin mücadelesini verdiler.'
Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletinin ülkesine, vatanına ve bayrağına olan inancının hain saldırı karşısında çelikten duvar olduğunu belirten Karasayar, vatandaşların gözlerini kırpmadan tanklara, toplara ve mermilere bedenlerini siper ederek saldırıyı bertaraf ettiğini dile getirdi.

´Oyunlar, geleceği karartmaya yönelik´
Ülkenin üzerinde oyun oynayan ve geleceğini karartmaya çalışan terör örgütü FETÖ, PKK/YPG ve DAEŞ´in içerdeki ve dışarıdaki uzantılarını yok etmeye yönelik mücadelenin devam ettiğini aktaran Karasayar, şöyle konuştu: 'Tabi ki bunu biz sizlerle, aziz milletimizle ve 80 milyon vatandaşımızın kardeşliğiyle yaptık. Bundan sonraki süreçte de biz şunu gördük. Artık bu ülkenin en önemli ihtiyacı olan şey bizim insanımızın vatan, bayrak, millet, toprak denildiğinde nasıl kükreyip kenetlendiğini karşısında tankıda, topuda yok edeceğini hem dünyaya gösterdik hemde yeni bir dinamizm oluşturduk. 15 Temmuz kutlamalarında da yapmamız gereken sürekli bu dinamizmi canlı tutup, gençlerimize ve çocuklarımıza en etkin şekilde aşılamamız gerekiyor. Eğer biz bu coğrafyada huzur olup, güçlü yaşamak ve büyümek istiyorsak milli değerlerimizi gelecek nesillerimize aktararak canlı tutmanın mücadelesini her zaman vermeliyiz.'
Herkesin farklı mezhep, ırk, siyasi partiyden görüşlerinin olabileceğini fakat Türkiye Cumhuriyeti´nin 780 bin kilometre kareyle bütün olduğunun altını çizen Karasayar, herkesin aynı gemide olduğunu vurguladı.
Mesele Türkiye olunca herşeyin bir kenara bırakılarak ülkenin birliği için mücadele edildiğini aktaran Karasayar, 'Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için mücadele ederek şehit olan tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize şifalar ve ömür boyu mutlu, başarılı bir yaşam diliyorum. İnşallah bu ülkede artık FETÖ´sünün de PKK´sınında ne kadar alçak hain varsa hem içeridekilerin hem dışarıdakilerin kökünü kazırız. Ülkemizi büyüyük güçlendirme noktasında çok daha iyi mesafeler alarak o hainlerede gerekli dersleri veririz diyerek şehit ailelerine de sabırlar diliyorum. Dağdakilerinde, cezaevlerindekilerinde hadleri bildiriliyor. En ağır ve etkili şekilde sorgulanıp, cezalandırılıyor. Bu mücadele devam edecek' şeklinde konuştu.

FETÖ´nün siyasi ayağı var mı?
Milletvekili Karasayar, FETÖ´nün siyasi ayağına yönelik sorulan üzerine 'Mücadele yapılırken siyasi ayak yada siyasi ayak değil diye bir araştırma yapılmıyor. Yargı kimi bulursa üzerine gidiyor' ifadelerini kullandı.
Eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra meclis üyelerinden de alınanların olduğunu belirten Karasayar, şunları söyledi: 'Kime ulaşılabiliyorsa, Bylock olayı mesala. Bylock´u gizleme şansınız yok. Dünya biliyor. Çıktığı zaman kimde varsa anında alınıyor. Onun dışında yargılamalar neticesinde ulaşıldığında gereği anında yapılıyor. Bu konuda Başbakanımızda, bizlerde diyoruz kimin elinde ne bilgi varsa getirsin koysun ortaya. Sadece ortalığı bulandırmak, çamur atmak için yapılan söylemlerle biryere gidilmiyor zaten. Ama nerde belge, bilgi varsa zaten herşey ortaya çıkıyor. Biz AK Parti olarak grubumuzdan eminiz. Biz 17-25 Aralık´tan sonra 2 seçim geçirdik biliyorsunuz. Bir genel başkan darbeyi en ağır canıyla ödeyecek şekilde her türlü uçakla müdahale etmeler, kaldığı yere asker indirip kurşunlamalar yapmadığı pislik en ağır şekilde yaşayan bir genel başkan onların yakınından geçecek birisini o liseye koydurur mu? Orada görev verdirir mi?'
Toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AKP İskenderun İlçe Teşkilat Başkanı Ayhan Bodur ve partinin İskenderun Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı da katıldı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00