Portakal ağaçları altında gitar konseri

Klasik gitar virtüözü ve Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri sanat danışmanı Ahmet Kanneci, Özcan Dal ile birlikte İskender Sayek Evi´nde verdiği konserde İspanyol bestecilerden ezgileri, Güney Amerika ve Türkiye´den besteleri ses

GÜNCEL 31.08.2019 09:31:19 0
Portakal ağaçları altında gitar konseri

Sadet Berkyürek/İskenderun

Kanneci, geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybeden Hacettepe Üniversitesi´nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Tunçalp Özgen anısına düzenlendiğini belirterek, kültürü ‘tek önemli şey´ olarak nitelendirdi, sanat yaşamı üzerinde Tunçalp Özgen, ressam Duran Karaca ile Füsun Sayek´in etkilerini paylaştı. Konser öncesi konuşan Kanneci “Ben sanatla ilgilendiysem Duran Karaca´nın çok etkisi vardır. Sanatla bir yere geldiysem Tunçalp Özgen´in çok etkisi vardır. Duran Karaca bilime, Tunçalp Özgen sanata önem verirdi. Ama sosyal sevgiyle kucağını açmış olan Füsun Sayek´i de huzurunuzda anmak isterim” dedi.
Bu yıl 13.sü düzenlenen sağlık ve kültür etkinlikleri kapsamında İskender Sayek Evi´nde verdiği konser öncesi Kanneci, şunları kaydetti: “Bence tek önemli şey kültürdür. Toplumların sınırlarını kültür belirler. Ve yine benim düşünceme göre kültürün iki ayağı vardır. Birisi sanat diğeri bilim ve bunların bir şekilde başkalarıyla paylaşılması çok önemli. Sosyalleşme, bilim, sanat dedik. Şimdi duygularımı size nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Çünkü, ben sanatla ilgilendiysem Duran Karaca´nın çok etkisi vardır. Sanatla bir yere geldiysem Tunçalp Özgen´in çok etkisi vardır. Duran Karaca bilime, Tunçalp Özgen sanata önem verirdi. Ama sosyal sevgiyle kucağını açmış olan Füsun Sayek´i de huzurunuzda anmak isterim. Füsun hanım sayesinde burada sizinle bulaşma imkanı buldum. Duran abiyle Tunçalp beyi birlikte gördüğüm son anı şuydu; Duran abinin bir sergisinde Tunçalp hocam, ‘şu, şu, şu´ dedi, resimleri aldı gitti. Yani uzun uzun incelemedi. Çünkü Duran Karaca gözü kapalı beğeneceğiniz önemli bir ressam, Türk resmine damga vurmuş birisi. İskender hocama ve ailesine çok teşekkür ederim. Bu çok önemli ve çok zor sergiyi buraya getirmeyi göze aldı. Karaca, Çukurova ve çevresini de ama evrensel lisanda resmetmiş birisidir.”

Duran Karaca sergisi
Aslen Ceyhanlı olan ve 2006 yılında hayatını kaybeden, yapıtları yurtiçi ve yurtdışı müzelerde yer alan Duran Karaca´nın resimlerinden oluşan sergi Sayek Evi´nde sanatseverlerle buluştu. Güzel Sanatlar Akademisi yıllarında Halil Dikmen ve Cemal Tollu´nun da öğrenci olan Duran Karaca´nın resimlerinden oluşan sergiyle ilgili yaptığı değerlendirmede Ahmet Kanneci, Duran Karaca için “Çukurova ve çevresini de ama evrensel lisanda resmetmiş birisidir” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00