Prof. Ataseven´den “giysilerinizi güneşlendirin´ önerisi

Prof. Ataseven, belediye hizmetlerinin bu dönemde daha çok önem kazandığını belirtti

5.04.2020 14:15:13 0
Prof. Ataseven´den “giysilerinizi güneşlendirin´ önerisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Soydal Ataseven, Covid-19´a yönelik önlemler kapsamında evsel atıkların ağzı kapalı tor.alarya yapılmasını önerdi, belediyelerden konteynırların sıklıkla ilaçlanmasını istedi.

Kökenine ilişkin soru işaretleri olsa da yapısından dolayı virüsün nemli ve karanlık ortamlarda canlı kalma süresinin uzadığını kaydeden Prof. Dr. Veysel Soydal Ataseven, virüsün temizlenmesinde güneş ışınlarının etkili olduğunu, bu nedenle kıyafetleri güneş ışığında havalandırılmasını önerdi.

Rüzgarla uzaklara taşınabilir

Katıldığı radyo programında Prof. Ataseven, şu önerilerde bulundu:
“Temizlik tabii ki çok önemlidir. İnsanlar evde mendilini, peçetesini, maskesini eldivenini çöpe atıyor. Çöp poşetlerin ağzı mutlaka sıkıca kapatılmalıdır. Aksi halde virüs bulaşmış peçeteden dahi ortama saçılarak bulaşabilir. Benim üzerinde en çok durmak istediğim konu; Belediye hizmetleriyle ilgili, sokaktaki kedi ve köpekler çöp poşetlerini parçalıyor. Belediyeler bu konuda önlem alıp çöpleri gün içinde de sık şekilde toplamalı ve çöp konteynerlarını sürekli dezenfekte etmelidir. Bölgemizde rüzgârların çok sert estiği aylardayız. Rüzgarla virüs uzaklara taşınabilir.

“Daha dikkatli olalım”

Ataseven, “Yine bu süreçte sağlığımıza dikkat etmemiz önemli. Sigara, nargile gibi alışkanlıklar kenara bırakılması lazım. Bu alışkanlıklar bu tip hastalıklara yakalanmamızı kolaylaştırır, yatkınlık sağlar. Tedavi sürecimizi zorlaştırır. Tabi sağlımıza her zaman dikkat etmemiz lazım bunlar hiçbir zaman kullanılmamalı ama bu süreçte biraz daha dikkatli olmamız lazım. Sosyal mesafeyi koruyalım, stresten uzak duralım, panik yapmayalım, zorunlu olmadıkça evden çıkmayarak izole olalım, marketlerde kasadaki personelin yanlış eldiven kullanımı virüsle temas etmemizi sağlayabilir. Önlemlere azami riayet ederek hastalığımızın vebalini başka insanlara ödetmeyelim' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00