Prof. Sayek yeniden Arsuz Kent Konseyi başkanı

Arsuz Kent Konseyi´nin 6. genel kurulunda başkanlığına Prof.Dr. İskender Sayek, üçüncü kez ‘tek aday ve oybirliğiyle´ seçildi.

GÜNCEL 23.10.2021 18:04:29 0
Prof. Sayek yeniden Arsuz Kent Konseyi başkanı

Sadet Berkyürek/İskenderun

Arsuz Belediyesi Nikah Salonunda Pazar günü yapılan genel kurulda, Prof. Dr. İskender Sayek ‘kurumsallaşma´, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ‘kadın katılımı´, Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar ‘çevreye duyarlı kalkınma´ hedefini paylaştı. Divan Başkanlığını Dr. Riyat Kırmızıoğlu, katip üyeliklere Sinan Tutar ile Rızkullah Yılmaz´ın yaptığı toplantıda yürütme kurulunun seçiminin ardından pilot uygulaması Nardüzü Mahallesi´nde başlatılan mahalle meclisi yönergesi oybirliğiyle kabul edildi.

Yürütme kurulunda kim var
İki oy verme kabinin oluşturularak seçim sandığının kurulduğu genel kurulda seçime çarşaf listeyle gidildi. Asil üyeliklere Adnan Ağır, Muti Uyar, Gamze Bensaci, Kasım Uğur, Sibel Çam Ağçuka, Edip Gökpınar, Serhat Gökpınar, Müntecep Berkyürek ile Vedat Kireççi getirildi. Yedek yürütme kurulu ise şu isimlerden oluştu: Mehmet Eşkili, Neslihan Koç Okurlar, Müntecep Beaktaşlı, Metehan Sakallı, Rafi Sümbültepe, Nadir Uruç, Yakup Turan, Hasan Karaaslan ve Kemal İşkarak.

Sayek´ten kurumsallaşma vurgusu

Genel kurulun açılış konuşmasında kurulduğundan itibaren yürütme kurulunun gönüllülük düzeyinde çalışmak istediğini bildirenlerle oluşturulduğunu, bu kez aday sayısının yürütme kurulu sayısının üzerine çıktığı için seçime gidildiğine işaret eden Sayek, “Bunu mutluluk verici diye düşünüyorum. Geçtiğimiz dönemlerde yedek-asil kurul üyesi farkını gözetmedik. Bu dönemde de birlikte üreterek ileriye götürebileceğimize inanıyorum. Bu kurumsallaşmanın temel felsefesinde tabi Arsuz´un daha iyiye gitmesi, daha yaşanabilir bir konuma gelmesi yatıyor. Bu da hepimizin ortak çabasıyla olabilecek” dedi. Sayek, şöyle konuştu: “Kurumsallaşma adına çok önemli bir genel kurul olarak düşünüyorum. Kent konseyleri belli bir amaçla kurulmuş; belli bir yönetmelikle yasayla kurulmuştur. Kuruluş amaçları da özellikle yerel yönetimlerin hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak açısından katılımcı yönetişimi sağlayabilmeyi hedefler. Burada katılımcılık çok önemli. Belediye çalışmalarında belediye ile toplum arasında koordinasyonu sağlayarak katılımcılığı arttıran ve demokratik yaklaşımları arttıran çalışmalardır.”

Güven, kadın adaylara öncelik istedi

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de belediye olarak kent konseylerini önemsediklerini, bundan sonra da katkının devam etmesini istediklerini söyledi. Seçilecek yürütme kurulunun destek göreceğini ve belediye yönetimiyle birlikte Arsuz´a katkı sunacağına inandığını belirten Başkan Güven, seçim öncesi aday olanlardan aktif çalışabilmek için vakit ayırmaları isteğinde bulundu. Başkan Güven, “Özellikle kadınların aktif olmaları, yönetimde olmaları gerekir ve seçim yapılırken de kadınlara pozitif ayırımcılık yapmanızı öneririm” diye konuştu.

Kaymakam Gökpınar:Çevreye duyarlı kalkınma

2000´li yılların başında yönetim anlayışındaki değişimin kendini yerel yönetim reformlarına da yansıdığını, yerel yönetimlerin de bu değişimin içinde yeraldığını belirten Arsuz Kaymakamı H.Hasan Gökpınar, kamu yönetimi sisteminde kent konseylerinin de eş zamanlı düzenlendiğini hatırlattı. Kent konseylerini ‘kamuya öneri getiren ve teklifleri kamuda karşılık bulan bir kuruluş´ olarak tanımlayan, görev yaptığı diğer merkezlerdeki gözlemini aktararak kurumsallaşamadığına işaret eden Kaymakam Gökpınar, ancak Arsuz Kent Konseyi´nin 6. Genel kurulunu yapacak olgunluğa eriştiğini gördüğünü kaydetti.
Çalışmada temayı ‘çevreye duyarlı kalkınma´ olarak öneren Kaymakam Gökpınar, kent konseyine şu önerilerde bulundu: “Tarımsal SİT alanlarını daraltmayalım. Tarım önemli ve stratejik bir sektör. İnşaata açabiliriz, doğru. İki sene size refah sağlar. Ama tarım iki kuşak torunlarınıza refah getirir. Tarımsal sit alanlarının daraltılmasını talep etmeyin. Görevim süresince buna müsaade etmeyeceğim. Belediye başkanımızla da bu konuda fikir birliği içerisindeyiz. Kent konseyi de bunu prensip kararı olarak alıp meclisinden geçirirse sevinirim” dedi.
Kaymakam Gökpınar, Arsuz´un stratejik sektörü tarımın yanı sıra turizme de yönelik çalışma önerilerinde bulundu. Görüntü kirliliği yaratan terkli binaların Arsuz algısını olumsuz etkilediği için yıkacaklarını, dere yataklarının daraltılmasına izin verilmemesini isteyen Gökpınar, ormanların daraltılmaması, turizm tesis sayısının arttırılması, tarihi dokuyu taşıyan binaların restorasyonu, Arsuz´un mimaride de kimliğinin oluşturulması, Antik Kent Rosus projesinin kent meydanına kadar hayata geçirilmesi, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için ortak çalışma yürüteceklerini söyledi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00