Profesöre törenli emeklilik

MKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Yiğit, emekliye ayrıldı. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yigit için emeklilik töreni düzenlendi.

EĞITIM 22.04.2017 13:02:56 0
Profesöre törenli emeklilik

 

Atatürk Konferans Salonundaki törene MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç ve Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı. Toplumda iz bırakanlarla toz bırakanların olduğunu belirten rektör Kaya, Prof. Dr. Abdurrahman Yiğit´in de örnek kişiliği ve bilime verdiği değerle Mustafa Kemal Üniversitesi´nde iz bıraktığını söyledi. Kaya, “Bir toplumda bir öğretim üyesinin emekli olduktan sonra toplum için neler yaptığına bakmak lazım. Abdurrahman Yiğit, bilimsel açıdan Hatay´a ve Türkiye´ye çok şeyler vermiş bir öğretim üyesidir. Biz onu örnek almalıyız. Her şeyin bir sonu vardır ama herkes Abdurrahman Yiğit´i kaliteli, bilimsel ve halk adamı, adam gibi adam olarak tanıyacaktır' dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılınç da, 'Hocamız, 1995 yılında buraya geldiği zaman gençliği ve dinamikliği hepimizin dikkatini çekmişti. Bizlerden her zaman gençti ve hala da öyle görünüyor. Hocamla ilgili paylaşacak çok güzel anılarımız var. Abdurrahman hocamla sohbetlerimiz hem müzik üzerine hem sağlık üzerine oluyordu' diye konuştu.
Törene katılanlar, açılan kürsüden Prof. Dr. Yiğit´ hakkında düşünce ve anılarını paylaştı. Terönde konuşan Prof. Dr. Yiğit ise duygusal bir konuşmayla Mustafa Kemal Üniversitesi´ne veda etti. Yiğit, veda konuşmasında, “Umarım bu övgülere layık olmuşumdur. Çalışma hayatım boyunca uzmanlık alanımla ilgili konularda bilim ve uygulamaya kalıcı katkılar sağlamaya çalıştım. Çalışmalarımda bitki korumanın entomoloji dalında karşılaşılan sorunlara çalışma arkadaşlarımla birlikte çevreci bir yaklaşımla çözümler üretmeye çaba gösterdim. Arkadaşlarımız daha iyisini yapmaktadır. Hayat akıp gidiyor. Bildiğiniz gibi hiçbir şey öyle sürgit değil. Hoşçakalın dediğim pek çok dostumuz, ‘daha erkendi´ dese de, tabi her şeyin bir sonu var' dedi.
Kokteylin olduğu törende Prof. Dr. Yiğit´e çeşitli hediyeler tde verildi.


Anahtar Kelimeler: Profesöre törenli emeklilik

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00