Proje hazırlama eğitimi

İskenderun Teknik Üniversitesndei (İSTE) 'Avrupa Birliği (AB) Projeleri ve Hibe Programları Tanıtımı, Başvuru Prosedürleri ve Proje Fikirlerinin Geliştirilmesi' adlı seminer verildi.

EĞITIM 20.07.2019 10:05:58 0
Proje hazırlama eğitimi

 

Nesrin Geyik/İskenderun
 İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki seminereüniversitenin, öğretim elemanları ve kentte proje geliştiren kurum çalışanları katıldı. Gaziantep Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Merkezi Sorumlusu Şehnaz Sakıcı tarafından verilen seminerde, İSTE Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Ali Bostancıoğlu da İSTE Uluslararası İlişkiler Ofisiyle ilgili bilgi verdi.
İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş´ın da katıldığı seminerde konuşan Sakıcı, '2004-2006 yılları arasında Sokrates, Leonardo Da Vinci gibi çeşitli isimlerde çok sayıda proje yapıldı ve 2020 yılına kadar tüm bu çalışmaların tek elde toplanılması planlanmaktadır. Akademik olarak yapılabilecek Erasmus+ kapsamındaki projeler, KA2 ve KA3 tipi projeleri. KA2 projeleri stratejik ortaklık içerirken, KA3 projesinin amacı ise politika geliştirmektir. Peki, neden bir Erasmus+ projesi yapmalıyız, sorusunun cevabı ise projelerin dil geliştirdiği, insan kaynağı sağladığı ve geniş bir bütçe desteği vermesi olduğu söylenebilir. Fikirsel çıktılar ve çalışılan her gün için finansal destek sağlaması da proje yapmanın bir artısıdır. Sadece yürüttüğünüz bir proje için 12 bin Euro´ya kadar yönetim giderleri bütçesi alınabilinmektedir. Proje, uluslararası alanda tanınırlığı da sağlar. Proje fikirlerini oluştururken iyi bir analiz yapmak gerekir. Stratejik projeler oluşturmak projelerin kabul edilmesine katkı sağlar. Avrupa Birliği´nin sosyal açıdan dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalara da sıcak baktığı göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı projeler, sadece başvuruda bulunulduğu için dahi (konusunda ilk olduğu için) destek alabilir. KA2 projelerinin özelliği fikirsel bir çıktı içeriyor olmalarıdır. Bir analiz raporu, eğitim programı oluşturmak fikirsel bir çıktıdır. KA2 stratejik ortaklık projeleri yenilik ve iyi uygulamaların değişimi için iş birliği anlamına gelmektedir. Kamu-özel sektör ortaklığı Avrupa Birliği´nin olmasını istediği işbirliktelikleri arasındadır. Türkiye, doğrudan Brüksel merkezli proje başvurularında henüz istenen düzeyde kabul oranına ulaşamamış olsa da AB projelerinde Türk Ulusal Ajansı üzerinden yapılan başvurularda ilk sıralarda yer almayı başarmıştır. Yetişkin eğitimi, okul eğitimi, gençlik, mesleki eğitim, merkezi projeler, ülke merkezli projeler KA2 projeleri kapsamındadır. Bir proje fikriniz varsa ve bu fikrin üzerinden gidilecekse program rehberi sizi yönlendirir. Proje fikriniz yoksa çalışmak istediğiniz alanı belirleyin. Bu durumda interaktif bir çalışma alanı ve multidisipliner bir çalışma daha uygun olur. İyi bir proje ekibi oluşturulmalı, iyi derecede İngilizce bilen biri olmalı, ekipteki kişilerin özgeçmişleri ve projeye katkılarının neler olacağı belirlenmelidir. Yurt dışından, belirli AB üyesi ülkelerinden en az iki ortak bulmak için daha önce çalışmış olunan kurumlar yardımcı olabilir. Olumlu bir dönüş alınınca e-posta yolu ile ortaklık formu doldurur. Projelerde özetin iyi hazırlanması proje ortaklarından neler beklendiğinin açık bir şekilde belirtilmesi gerekir. En önemli nokta projede ‘net ‘olmaktır. Bir çalışmaya başlamadan daha önce yapılmış çalışmaları incelemek faydalı olacaktır.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00