Proje konusu Suriyeli göçmenler

Irkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele, göçmenlerin ve mültecilerin sorunlarını tartışma ve elde edilen bulguları karar alıcı ve politika yapıcılarla paylaşmayı amaçlayan Erasmus+ KA347 'Haydi Suriye´yi Konuşalım' projesi kapsa

GÜNCEL 25.10.2019 10:16:09 0
Proje konusu Suriyeli göçmenler

İskenderun/SES

İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Litvanya ve Romanya ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında Litvanya´dan 2 öğretmen ve 8 öğrenci ile Romanya´dan 2 müfettiş ve 8 öğrenci olmak üzere 20 kişilik heyet İskenderun´daki çalışması devam ediyor. Bir dizi ziyaret de gerçekleştiren heyet, önceki gün İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´yı ziyaret etti.
Heyeti ağırlayan ve İskenderun´un sahip olduğu sosyal, ekonomik, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ilgili bilgilendirme yapan Kaymakam Yönden, ezan ile çan sesinin birlikte duyulduğu, farklı kültür ve inanç mensubu çok sayıda insanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ile barış, hoşgörü, sevgi, saygı ve uyum içerisinde yaşadığı kentin tüm dünya ya örnek teşkil ettiğine dikkat çekti.

Suriyeli Danışma Ofisi´ni gezdirdi
´Misafirlerimiz´ olarak adlandırdığı Suriyeli mültecilerin kamu iş ve işlemlerinin nasıl yürütüldüğü konusundaki sorulara da yanıt veren Kaymakam Yönden, konuklarını Suriyeli Danışma Ofisi´nde kısa bir gezinti yaptırarak, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgilendirdi.

Tosyalı: Dünyaya örnek oluşturuyoruz
Projenin konuk heyetinin İskenderun Belediyeyesini ziyaretinde konuşan İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Hanefi Zobar ve İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadriye Yırtıcı, “Erasmus+ KA347 'Haydi Suriye´yi Konuşalım' isimli proje kapsamında İskenderun´a gelen Litvanya´dan 2 öğretmen ve 8 öğrenci ile Romanya´dan 2 müfettiş ve 8 öğrenci olmak üzere 20 kişilik heyeti kentimizde konuk ediyoruz. Projemizin temel amaçları ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele, göçmenlerin ve mültecilerin sorunlarını tartışma ve elde edilen bulguları karar alıcı ve politika yapıcılarla paylaşmaktır” bilgilerini paylaştı.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da ziyareti memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Sizleri kentimizde görmekten dolayı çok mutluyuz. Bu tür projelere farklı kültürler tanıma, kaynaşma ve bölgemizin tanıtılması çok önemli. İskenderun´da yüzyıllardır farklı düşüncede farklı inançta insanlar barış ve huzur içerisinde yaşar. Kentimizdeki bu güzel ortam tüm Dünyaya örnek teşkil oluşturmaktadır. Bu vesile ile projede emeği geçenleri kutluyor, başarlarınızın devamını diliyoruz” dedi.
Ziyarete Braşov Okul Müfettişleri Başkanı Ariana Bucur, Litvanya Proje koordinatörü, Loreta Vaiciuliene ve Romanya proje koordinatörü Silviana Elena Cioceanu´da katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19