Projelerini "Z kuşağına" anlattı

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, ilk kez oy kullanacak Hataylı gençlerle görüştü ve selfie çektirdi.

23.03.2024 16:56:00 0
Projelerini

Projelerini "Z kuşağına" anlattı

İskenderun/SES

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, ilk kez oy kullanacak Hataylı gençlerle görüştü ve selfie çektirip, “Hatay Yeniden” vizyonunu anlattı. Cömert, “Binlerce yıllık geçmişiyle kültürlerin buluşma noktası olan ve topraklarındaki bereketi, halkıyla ve ülkesiyle paylaşan Hatay’a hizmette cömert davranacak bir yerel yönetim anlayışının tam zamanı” değerlendirmesini yaptı.

Gençlere tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, afetlere dirençli, uygar ve yaşanabilir bir şehir kurma sözü veren Cömert, yeni Hatay’ın bilgiyle güçleneceğini, teknolojiyle yükseleceğini de ifade etti. Hataylı gençliğe eğitimde fırsat eşitliği, meslekte güvence, sosyal hayatta renk sözü veren Cömert, “Gençler için mesleki eğitim merkezleri, sosyal, kültürel ve spor alanları oluşturacağım. Kuracağım Hatay Teknoloji Vadisi’nde gençlerin teknoloji ve yazılım becerilerini geliştirmek, onları dijital dünyanın gereksinimlerini için hazırlamak ve yazılım sektöründeki iş fırsatlarını erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla kodlama, web geliştirme, mobil uygulama yapımı ve yatırım tasarımı gibi alanlarda eğitimler sunacağım. Bu atölyeler pratik uygulamalar ve proje tabanlı öğrenme yaklaşımları içerecek. Yabancı dil eğitimlerine yönelik programlarımız olacak. Nitelikli işgücünün yetişmesi için çeşitli meslek için sertifikalı kurslar düzenleyeceğim. Girişimcilik eğitimleriyle Hataylı gençlerin geleceğin iş insanları olmasını teşvik edecem. Gençlere çeşitli spor dallarında eğitim imkânı sunarak, spor becerilerini geliştirmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak amacıyla Hatay Spor Akademisi’ni kuracağım. Akademide, basketbol, voleybol, futbol, yüzme gibi popüler spor dallarında, uzman eğitmenler eşliğinde düzenli antrenman ve eğitim programları sunulacak. Spor bilinci ve takım çalışması becerilerini geliştirecek etkinlikler, yarışmalar düzenleyeceğiz ve yetenekli sporcuları da destekleyeceğim" açıklamasında bulundu.

 

Asi Nehri’ne 'rekreasyon projesi' 

Asi Nehri'ne Rekreasyon Projesi yapacağını ifade eden İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cömert, şu açıklamayı yaptı: "Projede Hatay’da yaşayan herkes için bir alan olacak. Parklar, kültür ve sanat merkezleri, spor ve yürüyüş alanları, bisiklet yolları, konser alanları, kafe ve restoranlar yapacağız. Hataylı gençler için aileleriyle, arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirebileceği örnek bir rekreasyon projesi gerçekleştireceğim."

 


Anahtar Kelimeler: Projelerini " kuşağına" anlattı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19