“Projelerle geleceğiz”

Milletvekili Özel´den İskenderun ve Büyükşehir için iddialı çıkış

SİYASET 5.11.2018 11:57:05 0
“Projelerle geleceğiz”

İskenderun/SES

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimleri 24 Haziran seçimlerinden daha zor bir seçim olarak gördüklerini belirten Hatay Milletvekili ve AKP´nin Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Özel, “Merkezi hükümetin desteğini almak istiyorsanız Ak Parti´ye oy verin yerine ‘milletin gücü bize yeter´ şeklinde yaklaştıklarını söyledi. Özel, hem İskenderun hem Hatay Büyükşehir Belediyesi için projelerle geleceklerini kaydetti. Özel, aday belirlemede ise ‘sosyal medyadan mahrem ortamlara kadar´ paylaşımların belirleyici olacağı mesajını verdi, ‘Cumhur İttifakı´ vurgusu yaptı.
İskenderun´a bağlı Denizciler Mahallesi´nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin hedefleri ve adaylardan beklentilerini dile getirdiği konuşmasında Milletvekili Abdulkadir Özel, “Tek bir gün geçmiyor ki bir seçimi atlatıp, başka bir seçimin nefesini ensemizde hissetmiş olmayalım. Ama hamdolsun her seçimde ülkemiz daha güçleniyor, milli iradesini, demokrasisini biraz daha tahkim ediyor. 20123, 20153 ve 2071 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyeceği mevzileri kazanarak yoluna devam ediyor” dedi.
Yerel seçimlerle ilgili siyasette ideolojinin, dünya görüşünün belirleyici olmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen, hizmetin odağa alındığını kaydeden Özel, hem İskenderun hem Hatay Büyükşehir Belediyesi için projelerle geleceklerini vurguladı. “Merkezi hükümetin desteğini almak istiyorsanız Ak Parti´ye oy verin” yerine ‘milletin gücü bize yeter´ şeklinde yaklaştıklarını ifade eden Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü: Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin imkanları ve kaynakları Hatay´ı sıfırdan inşa etmeye yeter. Burada bir yılda tamamlanamayan battı çıktılar Uşak´ta 60 günde, Maraş´ta 40 günde tamamlanıyor, hem de yarı fiyatına. Buradan da meydan okuyorum. Aynı proje muhammen bedelinin yarısına yapılmıyorsa ben bir şey bilmiyorum. Bölgenin incisi olacak tüm imkanlara biz sahibiz ama bölgenin incisi sıralamasında sonuncu durumdayız.”
Yoklamalarda Hatay´ın öncelikli sorunlarının yüzde 61 oranında temizlik, yüzde 58 ile altyapı, yüzde 54 asfalt, parke ve kanalizasyon, yüzde 53 su olarak karşılarına çıktığını ve Büyükşehir Belediyesi´nin önemli oranda çalışma alanına girdiğini ve ‘belediye başkanını başarılı buluyor musunuz sorusunun yanıtını oluşturduğunu söyledi. Özel, Büyükşehir belediye başkan adayımız kim olursa olsun çalışma takvimi ve programının esas olacağını, planlamaya göre hizmet götürüleceğini, seçime kadar kenetlenerek çalışma sürdüreceklerini vurguladı.

31 Mart ´en zor seçim´
24 Haziran seçimlerini ‘Türkiye Cumhuriyeti´nin çok partili hayata geçtiği günden bugüne en önemli ve zor seçim´ olarak nitelendiren Özel, “Her seçim bir öncekine göre daha zor koşullarda geçiyor. Ancak bu parti, her iki seçmenden birinin partisi olmayı başardı. Buna hep birlikte imza attık” diye konuştu. Başkanlık sistemi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi bir viraj ve sınav olarak adlandıran Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz günden beri adına milli siyaset çizgisi dediğimiz çizginin en önemli sınavını verdik. 16 Nisan referandumundan sonra sistemin sınanacağı ilk virajdı. 24 Haziran´da bu virajı allahıma hamdolsun Cumhur İttifakı ile hep birlikte dönmeyi başardık. Şimdi önümüzde çok zor, 24 Haziran´a göre o kadar önemli değil ama, çok zor bir seçim var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine salimen geçtik.”

‘Cumhur ittifakı´ mesajı
Hatay Büyükşehir Belediyesi ilgili hayalini aktarırken Cumhur İttifakı vurgusuyla dikkati çeken Özel, “Özellikle Cumhur İttifakı´nı oluşturan kardeşlerimin, bütün siyasi partilerin aynen kendi evine gidiyormuş gibi rahatlıkla girip çıkacağı, aynen kendisinden talep ediyormuş gibi rahat hizmet ve icraat talep edeceği ve bunu bir lütuf olarak görmeyeceği bir belediye olacak. ve 4,5 yıl unutulup, seçime 3 ay kala asfaltlanan yollar gibi hatırlanmayacak beldeler. Bunun için ne yapıyoruz? Biliyorsunuz siyasi partiler tespitlerinde önce peşrev çeken aday adaylarına bakarlar. Boyu kaç, posu kaç, kemikli-kemiksiz ne çeker… Aday adayları ile ilgili başvuru süreci bittiğinde bir kamu oyu araştırması yaparlar. Her siyasi parti aday gösterdiği adamın oy alacağı umuduyla aday gösterir” diye konuştu.

Sosyal medyadan mahrem ortama inceleme
Genel merkezin aday belirlemeyle ilgili ‘bir karmaşa, bir hengame´ içinde olduğunu, kendisinin de 100´ün üzerinde ilçe ve 8 ilden sorumlu teşkilat başkan yardımcısı olarak görev yaptığı hatırlatan Özel, sahada yoğun bir çalışma yürüttüklerini, beklentileri, doğru dili, kampanyayı, doğru adayı belirleme konusunda yürütülen çalışmaların Hatay için de sözkonusu olduğunu söyledi. Aday adaylarıyla ilgili yaklaşımı ise Özel şöyle aktardı: “Siyaset yapmak isteyen adayın, aday adayının gönlünde millet olmalı. Falan kişinin eksiği, gediği, yediği bir aday adayının gündeminde olamaz, olmamalı. ilkemiz budur. Aday adayı başka aday adayı kardeşlerimiz hakkında hem sokakta, hem sosyal medyada, hem mahrem ortamlarda, hem uluorta, hem teşkilatta en ufak bir cümle duyduğumuz kardeşimizin mütebessim şekilde dosyasını alacağız,hiç açmadan bir kenara koyacağız. Herkes bunu böyle bilsin. Bizler giybet, iftira ve dedikodunun büyük günahlar olduğuna inanan insanlarız. Aday adayı olmayı düşünen bütün kardeşlerime bir kardeş nasihatında bulunuyorum; milletin gündemi gündeminiz olsun ve bilinki diğer adaylarıyla içine girdiğiniz yarış bir itibar yarışı değildir. Hayırda yarıştır.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23