Projeye İSTE´den destek teklifi

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğiyle yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini arttırması hedeflenen ‘geleceği yazan kadınlar´ P

GÜNCEL 30.01.2019 14:20:59 0
Projeye İSTE´den destek teklifi

Nesrin Geyik/İskenderun

Hatay´ın da dahil olduğu 21 ilde yürütülecek projenin ‘teknik ve teknolojik olduğunu ve bölge insanı için yeni fırsatlar oluşturabileceğini ifade eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) rektörü Türkay Dereli, İSTE olarak bu projeye destek vermek için çalışma başlatabileceklerini belirtti. Rektör Dereli, destek önerisini TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi yönetiminin proje tanıtım ziyaretinde dile getirdi.

İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli´ye proje hakkında bilgi veren TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yeşim Ugutmen, üniversite öğrencileri için de bu projenin önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Ugutmen, şunları kaydetti: “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell iş birliğiyle başlatılan geleceği yazan kadınlar Projesi, Hatay´ın da dahil olduğu 21 ilde yürütülecektir. Bu projenin amacının kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini arttırması hedefleniyor. Projenin hedef gurubu, Lise, mezunu, üniversite öğrencileri ve mezunu olan, mobil endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki bayanlar projede yer alabilir. Baş vuru süresi 22 Şubat tarihine uzatılmıştır. TOBB Hatay Kadın Girişimciler İcra Komitesi olarak şehrimizde eğitim öğretime devam eden üniversite öğrencileri için bu proje önemli bir fırsat olduğunu düşündük ve sizlere bu projeyi paylaşmak istedik.”
İSTE İşletme ve Yönetim bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazif Çalış, Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Seçkin Dilek´in de hazır bulunduğu ziyaret heyetinde TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yeşim Ugutmen, yönetim kurulu üyeleri Sonay Aykut, Işık Teoman ve Esma Gülay yeraldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23