Protokol, halkla bayramlaşacak

Kurban Bayramı yarın başlıyor. Bayram öncesinde, kentte alışveriş yoğuluğu arttı

31.08.2017 09:48:51 0
Protokol, halkla bayramlaşacak

 İlçelerde kent yöneticileri ile siyasetçiler de halkla bayramlaşacak. İskenderun´da Kurban Bayramı nedeniyle bugün saat 09.30´da şehitlik ziyaret edilecek. Halkla bayramlaşma ise bayramın ikinci günü olan 2 Eylül Cumartesi, Belediye Halk Gazinosunda (Eski Doğan Gazinosu) saat 11.00´da yapılacak.

‘Bayramlar; milli ve manevi kültürün yeniden tazelendiği dönemlerdir´
Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında insanların birbirleri ile kaynaştığı; başta sevgi olmak üzere, milletimizin kültüründe ve tarihi derinliklerinde var olan bütün ahlaki meziyetlerin bir bütün halinde milletçe paylaşıldığı bir kurban bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Milletvekili Karasayar, şunları belirtti: “ Bayramlar; toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yükseğe çıktığı çok özel ve kutsal günlerdir. Bayramlarda; dargınlık ve kırgınlıkları unutturarak, dayanışma ve yardımlaşmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Bayramlar; asırlardır olduğu gibi dini inanç, milli ve manevi kültürün yeniden tazelendiği ve güçlendiği dönemlerdir. Bu günler büyüklerin ziyaret edilerek, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve kardeşlik temalarının öne çıktığı, bereket, umut ve özlemle beklenen günlerdir. Son dönemde yaşadıklarımız göstermiştir ki, millet olarak içte ve dıştaki ihanet unsurlarına karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürüyle hareket ederek dik duruş sergileme yeteneğimiz diğer mazlum unsurlara da örnek teşkil etmiştir. Milletimizle ne kadar övünsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, kurban bayramının ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, tüm İslam âleminin ve Hataylı hemşehrilerimin Kurban Bayramı´nı kutluyor, esenlikler diliyorum.”

‘Bir arada olmanın elzemini yaşayalım´
Hatay Milletvekili Birol Ertem de şunları ifade etti: “Barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgeleyen Kurban Bayramı´nı, yaşanan terör olayları nedeniyle buruk ama geleceğe umutla, güvenle bakarak kutluyoruz. Bu günlerde, daha iyiye ve güzele olan özlemle birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olarak, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkesin kucaklaşmasını temenni ederim. Bayramların getirdiği huzur ve kardeşlik ikliminde; sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin hakim olduğu bu mübarek Kurban Bayramı´nda, birbirimizin yardımına koşarak, sevinçte ve kederde bir arada olmanın elzemini yaşayalım. Bizlere özgürce ve eşitlik içinde bayramları kutlama imkanı veren başta Devletimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Nice güzel bayramlarda bir arada olmak ümidiyle, tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyor, ülkemize barış, adalet, sağlık ve afiyet getirmesini diliyorum.”

Culha: Bayramlar bir fırsattır
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, bayramların barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, dayanışmayı ve hoşgörüyü simgeleyen özel günler olduğunu belirterek, herkesin Kurban Bayramı´nı kutladı. Culha, “Bayramlar; dostlukların canlanması, üzüntülerin yerini sevincin alması, yardıma muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması, kimsesizlere sahip çıkılması ve insanlar arasındaki dargınlığın yerini sevginin alması açısından bir fırsat olarak görülmelidir. Kurban Bayramı´nın ülkemizde ve ilçemizde sevginin ve kardeşliğin en yüksek düzeyde hissedileceği, insanlarımızın birbirlerine sıkıca kenetleneceği, milli birlik ve beraberliğimizi sağlayan değerlerin her yönüyle yaşanacağı günler olarak geçmesini umuyorum.”

‘Yaşanan acılar sona ersin´
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında tüm halkın Kurban Bayramı´nı kutlarken, huzur, mutluluk ve barış temennilerinde bulundu. Yaman, “Coğrafyamızda yaşanan acı günlerin sona ermesini; dini, dili mezhebi ne olursa olsun tüm farklılıkların bir zenginlik olarak algılanmasını, bölgemizde kardeşlik ve barış ikliminin devamlılığını diliyorum. Halkımızın gelecek güzel günlere özgür ve umutla bakabildiği huzurlu bir ortama kavuşmasını temenni ederek; tüm Halkımızın Kurban Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyorum” değerlendirmesini yaptı.

‘Kurban Bayramı, sadakat ve teslimiyetini hatırlatır´
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de şunları ifade etti: “Kurban Bayramı bizlere; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail´in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah´a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür. Bizler de Kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız. Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir. Toplum hayatında büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramda halkımızla aynı güzel duyguları paylaşmanın sevinci içerisindeyiz.”

‘Barış ve kardeşlik duyguları pekişiyor´
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise şu değerlendirmede bulundu: “Bayramlar, barış ve kardeşlik duygularının pekiştiği,toplumun geleceğe umutla baktığı özel günlerdir. Geleceğe dair daha güneşli günler, daha aydınlık yarınlar umuduyla, toplumsal kucaklaşmanın yaşandığı müstesna günlerdir. Bin yıllardır sevgi ,dostluk temelinde bu coğrafyada tesis edilen barış, kardeşlik ortamının teminatıdır.insani ortak değerlerin birleştirici gücü ve harcıdır. Karşılıklı anlayış, hoşgörü, kardeşlik temelinde daha yaşanabilir bir dünya, aydınlık bir gelecek temennisiyle tüm halkımızın kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, saygılarımı sunarım.”

‘Bayramlar, değerleri yeşertiyor´
Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı da, bayramların her türlü insani ve ahlaki değerlerin yeniden yeşertilmesi açısından müstesna günler olduğunu kaydederek İslam Aleminin Kurban Bayramını kutladı. Kaşıkçı yazılı mesajında birlik ve beraberliğin bayram gibi müstesna günlerde artması dileğini ifade ederek, şunlara yer verdi: “Milletçe bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları unutarak kardeşçe kucaklaşmalı, bizi biz yapan ortak değerlerimizde buluşmalıyız. Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bayramlar, birliğimize ve bütünlüğümüze kast edenlere verilecek en güzel cevaplardır. Bu bayramda, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyoruz.”

‘Bayramda buruk sevinç var´
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya ise şunları belirtti: “Sevgi, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının doruk noktasına ulaştığı, milletimizin ve toplumsal hayatımızın en özel ve anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bayram sevincini hissetmek, çoğaltmak ve yaymak gerekmektedir. Ayrım yapmadan herkesi bayram sevincine ortak etmek, kimseyi bu sevincin dışında bırakmamaya gayret göstermek bayramın ruhuna uygun olan ve bize de huzur verecek davranışlardır. Her alanda büyük ilerlemelerin yaşandığı çağımızda insanoğlu ne yazık ki huzur, barış ve sevgi dolu bir dünya düzeni kurmayı başaramamıştır. Dünyada bugün hala şiddet, terör, savaşlar ve göçlerin acısı yaşanmakta, dünyanın pek çok yerinde de insanlar gıda, ilaç ve bakım yetersizliği nedeniyle hayatlarını kaybetmektedir. İnsanların içerisinde oldukları bu durum bayram sevincini buruk geçirmemize neden olmaktadır. Biz inananların görevi muhtaç durumdaki insanları sadece bayramdan bayrama hatırlamak değil, her zaman sahip olduklarımızı paylaşmak ve o insanları her an hatırlayıp unutmamaktır. Bu anlayışı hâkim kılamadığımız müddetçe bayramların doğru anlaşılması ve yaşanması mümkün olmayacaktır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19