Protokolün, Paskalya ziyareti

Hatay protokolü, önceki gün Paskalya Bayramını kutlayan Antakya´daki orotdoks cemaatini ziyaret edip, bayramını kutladı.

GÜNCEL 10.04.2018 10:49:51 0
Protokolün, Paskalya ziyareti

Antakya/SES

 Hatay Valisi Erdal Ata ve il protokolü, ziyaretle, Antakya Ortodoks Kilisesinde Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı sevincine ortak oldu. Paskalya Bayramı ziyaretinde bulunan Hatay Valisi Ata´ya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Antakya Patrikvekili Episkopos Efram Maluli, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Katolik Cemaati rahibi Domenico Bertogli, Protestan Cemaati Temsilcisi Yakup Chang, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri de katıldı.
Ziyarette, cemaatın bayramını kutlayan vali Ata, Hatay´ın, binlerce yıllık tarihi olan ve bu tarih boyunca da birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan bir kent olduğunu anımsattı. Vali Ata, 'Hatay, dünyaya örnek gösterilecek bir kentimiz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı gibi, farklı dinlerde ev sahipliği yapmış bir kentimiz. Burada üç semavi dine mensup vatandaşlarımız asırlardır birlik ve beraberlik içinde yaşıyorlar. Bugüne kadar nasıl ki vatandaşlarımız barış ve huzur içinde yaşamışlarsa bundan sonra da aynı şekilde yaşamaya devam edeceklerdir. Hepimiz Allah´ın gücüne inanıyoruz. Eğer Allah isteseydi bizi tek renkte yaratabilirdi, ama farklı renkte ve tende milyonlarca insan var. Tek dine inanan bir topluluk olarak da yaratabilirdi ama Allah bile bunu bizden istememiş. Allah bize akıl vermiş, doğru yolu göstermiş kendi iradesiyle insanlar doğru yolu bulsun demiş. Dolayısıyla Allah bize böyle bir imkan sağlamışken, insanların zorla kendi inancını başka insanlara empoze etmeye hakkı olmadığını düşünüyorum ve bunun örneklerini Hatay´da görüyorum. İnsanlar gayet hoşgörülü herkes birbirine saygılı, temennimiz bu anlayışın dünya var oldukça devam etmesidir' dedi.
Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil de şunları söyledi: 'Birlikte yaşadığımız bu kadim topraklarda, ortak sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaştığımız; her inançtan her kültürden insanlarla birlikte bu mekanı paylaşmak bizleri onurlandırmıştır. Bir Antakyalı olarak; birazdan ´yeni hayatın simgesi´ olan paskalya yumurtalarını tokuşturduğumuzda alacağımız hazzı, bu ay içerisinde Pesah Bayramında bizlere takdim edilen hamursuz ekmekte de aynı hazzı tattık, yaklaşan Ramazan Bayramında da tadacağız. Yüzyıllardan beri aynı Allah´a ibadet eden, çan sesinin ezan sesine, ezan sesinin hazan sesine karıştığı müstesna şehirlerden birisidir kadim kent, Antakya. Şiddetin ve nefretin yaygınlaştığı dünyamızda kökeni, inancı, felsefi görüşü ne olursa olsun; insanların kardeşçe yaşaması, gelenek ve göreneklerini paylaşması, huzurun ve barışın egemen olması en büyük dileğimiz.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da, Hatay´ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını, sevinçlerin ve üzüntülerin de her beraber paylaşıldığı özel bir şehir olduğunu ifade etti.
Vali Ata, vakıf başkanı Hurigil ile bayram geleneği olarak yumurta da tokuşturdu.


Anahtar Kelimeler: Protokolün paskalya ziyareti

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22