Rabia için adalet istediler

Giresun´un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan (11) ölüm yıl dönümünde anıldı.

GÜNCEL 15.04.2019 12:17:51 0
Rabia için adalet istediler

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun kadın Platformu, şüpheli ölümü aydınlatılmayan 11 yaşındaki Rabia için ölümünün birinci yıl dönümünde adalet talebinde bulundu.
Ulucmi Caddesi üzerinde ve Sağlıklı Yaşam parki önünde önceki gün basın açıklaması yapan İskenderun Kadın Platformu, Rabia Naz´a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin yanında olduklarını belirterek, 'Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler' açıklamasını yaptı.
'Çocukları yaşatacağız; Cocuk ölümleri durdurulsun; Çocuk Bakanlığı kurulsun' dövizleri ve 'Failler bulunsun, yargılansın; Erkek adalet edğil, gerçek adalet; Adalet biziz, susmayacağız' sloğanları arasında konuşan İskenderun Kadın Platformu sözcüsü Muhsine Taşan, '11 yaşındaki Rabia Naz geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti, evinin önünde cansız bedeni bulundu. Rabia Naz´ın intihar ettiğini ileri sürdüler, ölümünün üzerini kapatmaya çalıştılar' dedi. Taşan, 'Rabia Naz´ın aramızdan alınışının birinci yılıydı. Düşünün, koskoca bir yıl boyunca hiçbir şüphenin üzerine gidilmedi. Adli Tıp Raporu; ölümün yüksekten düşme değil ´bedensel travma´ sonucu gerçekleştiğini ispatlıyor. Ancak Rabia Naz´a çarpan arabanın kime ait olduğu araştırılmıyor. Baba Şaban Vatan; bir adli tıp uzmanı, polis, savcı gibi çocuğunun ölümünü araştırıyor. Delil toplamaya çalışıyor ama Rabia Naz´a çarpan arabanın sahibi bir türlü araştırılmıyor. Eski bir belediye başkanının yeğeni, Rabia Naz´a arabayla çarparak öldürmesi konumunda şüpheli durumda. Ancak hiçbir iddia araştırılmıyor, dava adaletten kaçırılıyor. Rabia Naz´ın ölümündeki bu karanlık yetmezmiş gibi baba Vatan Şaban şikayet üzerine gözaltına alınıyor, akıl sağlığının yerinde olmadığına karar veriliyor. Aileyi susturmak için jet hızıyla işleyen mekanizmalar, Rabia Naz´ın ölümünün aydınlatılması için asla işlemiyor. Bugün Türkiye´nin birçok meydanında Rabia Naz için adalet istiyoruz. O koltuklarda oturup bu ölümün üzerini örtmeye çalışanlar iyi dinlesin: Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Siyasi gücü ve parayı arkasına alarak failleri aklamaya çalışanların karşısında adalet isteyen milyonlarız biz. Yapılması gereken bellidir: Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar failleri aklamak için değil bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Kadın platformu olarak Rabia Naz´a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler' dedi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00