Ramazan başladı

İslam inancında önemli bir yeri olan ve müslümanların açların halini anlamasını da sağladığı kabul edilen Ramazan ayı başladı. Dün akşak ilk sahurla, bugün oruç da başladı.

GÜNCEL 16.05.2018 11:13:09 0
Ramazan başladı

İskenderun/SES

Ramazan ayı ve oruç, 15 Haziran´da kutlanacak Şeker (Ramazan) bayramı ile sona erecek.

Belediyeden her akşam iftar sofrası
Antakya Belediye başkanı İsmail Kimyeci, Ramazan ayında kentin 95 mahallesinde iftar buluşmalarında halkla birlikte olacaklarını söyledi. Kimyeci, 'Her akşam bir mahallemizde iftar sofrası ve beraberinde Ramazan etkinlikleri düzenleyeceğiz. Mahveli Sosyal tesislerimizde bulunan Antakya Belediyesi Çorba Evi´nde her akşam iftar sofrası kuracağız. Her cumartesi teravih namazı sonrasında 15 Temmuz Milli İrade Parkı´nda Ramazan Etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerimizin içeriğinde Kuran-ı Kerim Tilaveti, Tasavvuf Dinletisi, Semazen Gösterisi, Hacıvat-Karagöz gibi tiyatral gösteriler yer alacak. Çocuklarımıza da minik hediyelerimiz olacak. Kaymakamlık ve mahalle muhtarlarınca bildirilen, ya da Antakya Belediyemize bizzat başvuruda bulunmuş olan 40 bin ihtiyaç sahibi ailemize geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Gıda Kartı vereceğiz. Vatandaş bu kartlarla tütün ve alkol ürünleri hariç marketten dilediği ihtiyacını kendisi alacak' açıklamasını yaptı.
İskenderun ve Antakya belediyeleri, Ramazan ayı öncesi temizlik çalışmalarını sürdürdü. Her iki belediye de kentteki ibadet yyerlerinden camilerde genel temizlik çalışması yaptı ve camileri Ramazan ayına hazırladı.
Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Ramazan´a ilişkin yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Bir ibadet mevsimi olmasının yanında, gönüllerimizi coşturan, ufkumuzu açan, sabır, kanaat, merhamet, cömertlik ve iyilik zamanı olan on bir ayın sultanı Ramazan´a bir kez daha kavuşmuş bulunmaktayız. Ramazan ayı, büyük milletimizde ezelden beri var olan paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik hasletlerinin artmasına vesile kaynağı olmuştur. Ramazan ayı aynı zamanda; hoşgörü, muhabbet, şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu, insanlarımızın kalplerinin yumuşadığı, manevi duyguların zirveye çıktığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin bulunduğu, yapılan ibadetlerin ´sevabının çok fazla olduğu bir aydır. Bu mukaddes günler, gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek için bir vesile olduğu gibi kırgınlıkların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılabilmesi için büyük bir fırsattır. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin, fakir; genç, yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak, birliğimizi ve manevi huzurumuzu daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir. Temennimiz, içinde bulunduğumuz bu mukaddes atmosferin, tüm inananlar için bütün güzelliklerin yaşanmasına vesile olmasıdır.'
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyecide, şunları belirtti: 'Toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların arttığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği mübarek Ramazan ayını millet olarak karşılamanın mutluluğu içindeyiz. Ramazan ayı iftarlarla, verilen fitre ve zekâtlarla, zengin ve fakirin kaynaştığı, bu vesile ile birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği, paylaşmanın yoğunlaştığı bir aydır. Ramazan ayı, İslam aleminde barış ve huzurun hâkim olduğu, tüm insanların kardeşlik duygularıyla birlikte yaşadığı günlere vesile olması açısından da mübarek bir aydır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı af, mağfiret, bolluk ve bereket ayıdır. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi´ni barındıran Ramazan ayı, maneviyatla dolu bir aydır.'
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da 'İyiliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ayı olan Ramazan Ayının barış, huzur, hoşgörü ve mutluluk getirmesini diliyorum. İnsanların katledilmediği; din, dil, ırk ve mezhep ayrımcılığının sona erdiği bir dünya düzeni temenni ederek; barışın egemen olduğu ve eski bayramların tadını alabildiğimiz bir Ramazan ayı diliyorum' açıklamasını yaptı.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00