Ramazan, pazartesi günü başlıyor

Müslümanların kutsal ayları arasında bulunan ve oruçun tutulduğu Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

GÜNCEL 3.05.2019 10:45:59 0
Ramazan, pazartesi günü başlıyor

İskenderun/SES

Oruç tutacak olanlar 5 Mayıs Pazar gecesi sahura kalkacak ve 6 Mayıs Pazartesi günü oruçlu olacak.

Ramazan´da beslenme nasıl olmalı?
Ramazan ayında doğru ve sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu ifade eden İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesinin diyetisyeni Eray Albayrak, kahvaltı yerine geçen sahurun yapılması gerektiğini söyledi. hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Albayrak, “İnsan, yaşamının her döneminde beslenmesini kontrol altında tutmalı ve her besinden uygun porsiyonda tüketime alışmalı, aşırıya kaçmamalı. Sağlıklı beslenme, her besinden yeterli ve dengeli bir şekilde tüketilmedir. Ramazan ayında bu nokta ihmal edilebiliniyor. Ramazan´da sahur ve iftar vazgeçilmez öğünler, ama sahur-iftar arası iki ara öğün ekleme metabolizmanızın turbo moda yakın çalışmaya devam etmesine yardımcı olacaktır. Daha sıkı kan şekeri kontrolü ve az, aynı zamanda sık beslenme protokolünün devamlılığı açısından oldukça önemli bir konu da öğün sayısı. Sahur, elzem bir öğünı. Sahursuz geçirilen Ramazan, sağlık getirmeyecek, aksine sağlığınızdan çok şey götürecektir. Gün içerisinde kan şekerinin düşmesi ile birlikte kişi kendini kötü hissedecek ve iftar zamanına kadar geçen sürede tatlı ihtiyacı fazlaca artacak, konsantrasyon güçlüğü çekip, performans düşüklüğü yaşayacaktır. Yumurta, peynir, tuzsuz yağlı tohum, tam tahıllar gibi besinlere sahurda yer vermek, uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Yumurta, peynir gibi proteinli besinler mideyi geç terk ettiğinden, tokluk süresi uzayacak. Midenin dinlenmesi ve hazmın kolaylaşabilmesi için iftar ve sahur arası, düzenli olarak 2-2,5 litre su tüketimi önemli” değerlendirmesini yaptı.

Camilere Ramazan temizliği
Antakya Belediyesi İbadethane Temizliği ekipleri de Ramazan ayı öncesinde camiler ve kuran kursları ile kiliseler, havrada temizlik yapmayı sürdürüyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ekipler, Ulu Camii, Habib-i Neccar Camii, Ulu Camii ve Affan Camiinde kapsamlı temizlik ve halı yıkama çalışmaları yaptı. Açıklamaya göre, ibadethanelerde halılar yıkama aracı ile yıkanıyor, aynı anda kurutuluyor, camlar, avizeler ve tüm açık zeminler siliniyor, bahçe ve ıslak zeminlerde yıkama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Belediyeden her gün 500 kişilik iftar
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Ramazan ayı boyunca her Cuma15 Temmuz Milli İrade Parkı´nda Ramazan etkinlikleri düzenleneceğini belirtti. Ramazan Etkinliklerde Kuran-ı Kerim okunacağı, tasavvuf dinletisi, semazen gösterisi, Hacıvat-Karagöz gibi gösterilerin de yer alacağını ifade eden Yılmaz, Antakya Belediyesinin Çorba Evi´nde Ramazan ayı boyunca her akşam 500 Kişilik İftar Sofrası kuracağını da ifade etti. Belediyenin saçıklamasına göre, Yılmaz, 'Kaymakamlık ve mahalle muhtarlarına bildirilen, ya da Antakya Belediyesine başvuruda bulunan 40 bin ihtiyaç sahibi aileye Ramazan gıda yardımı sağlayacağız' dedi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57