Ramiz Parlar listeden çekildi

CHP´de açıklanan aday listesinde YSK´ya teslimi öncesinde yapılan değişiklik ve buna ilişkin yapılan bazı tepkilere, milletvekili aday listesinin altıncı sırasında bulunan Ramiz Parlar da katıldı.

SİYASET 24.05.2018 10:31:29 0
Ramiz Parlar listeden çekildi

Akın Bodur/İskenderun

CHP´nin 24 Haziran´da Hatay milletvekili aday listesinde altıncı sırada bulunan H. Namiz Parlar, adaylıktan çekildiğini açıkladı. CHP´nin hazırladığı ve YSK´ya sunulmayan ilk listenin eski başkan Fuat Çay ile damadı Servet Mullaoğlu´nun imzasını taşıdığı öne sürülürken, listenin değiştirilmesi ve YSK´ya sunulan listeye ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın etkisi olduğu savunuldu. Liste değişikliğine üç ilçe belediye başkanı ile 16 ilçe ve il örgütünden tepki gelmediği biliniyor.
Siyasetin sağ çizgisinden geldiği bilinen ve son yerel seçimlerde CHP´den Antakya Belediye Başkan adayı olan, CHP Antakya İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Parlar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, istifa gerekçesinde, 'Normal şekilde açıklanan bir listede bu durumdan onur duyabilirdim. Ancak seçilebilme ihtimali olmasına rağmen yukarıda da belirttiğim gibi liste ilan edildikten sonra zamansız bir biçimde yapılan bu değişiklik sonucu listeye girmiş olmayı siyaset etiği, insanlık onuru ve kamu vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığımı ve bu nedenle milletvekili adaylık listesinden çekildiğimi bildirir tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim' ifadesine yer verdi.
Parlar, listeden çekilmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: '24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak genel seçimlerde CHP´den milletvekili aday adayı oldum. Malum olduğu üzere; CHP´nin yetkili kurulları olan önce MYK´da sonra da PM´de görüşülerek karara bağlanan ve onaylanan milletvekilliği aday listesi 20.05.2018 Pazar günü akşam saatlerinde açıklanarak kamuoyuyla paylaşılmış ve ulusal basında da yer almıştır. Ancak milletvekili aday listelerinin YSK´ya teslim edilmesine çok az bir zaman kala genel merkezce aralarında Hatay´ın da bulunduğu bazı şehirlerin milletvekilliği aday listelerinde değişiklik yapılmıştır. Bir gün önce açıklanan listede milletvekili seçilme şansı çok yüksek olan birinci ve dördüncü sıra adayları tamamen listeden çıkarılırken yine seçilme şansı çok yüksek olan ikinci sıra adayı seçilme şansı çok zayıf olan yedinci sıraya kaydırılmıştır. Her iki listede de yer alan arkadaşlarımızın partimizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç kuşkum yok. Ancak değişiklik gerekçesini, nedeni ve zamanlamasını anlayabilmiş değilim. Bu değerlendirmeyi ilk yada ikinci listedeki isimlerin doğruluğu yada yanlışlığı, listenin iyi yada kötü oluşu üzerinden yapmadığımı özellikle dikkatinize sunmak isterim. Bu değişikliği başta Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal saygınlığı ve güvenilirliği ile siyaset etiği ve toplum vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığım gibi ilk listede yer alan arkadaşlarımız ve ailelerinin toplum önünde düşürüldüğü durum açısından da son derece travmatik, üzücü ve onur kırıcı bulduğumu belirtmek istiyorum. Kendim şahsen genel merkez tarafından yapılan bu son değişiklikle Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday listesinin 6. sırasından milletvekili adayı olarak gösterilmiş bulunmaktayım. Normal şekilde açıklanan bir listede bu durumdan onur duyabilirdim. Ancak seçilebilme ihtimali olmasına rağmen yukarıda da belirttiğim gibi liste ilan edildikten sonra zamansız bir biçimde yapılan bu değişiklik sonucu listeye girmiş olmayı siyaset etiği, insanlık onuru ve kamu vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığımı ve bu nedenle milletvekili adaylık listesinden çekildiğimi bildirir tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim.”


Anahtar Kelimeler: CHP Ramiz parlar

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57