'Rant kavgası var'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ülkede adalet, kalkınma, liyakat, ekonomi ve işsizlik sorunu olduğunu ifade edip, adaletin yerine gelmediği takdirde devletin zarar göreceğini savundu.

SİYASET 2.01.2019 10:18:33 0

Akın Bodur

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede de bulunan SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, 'Her yerde en iyisini yapmak için gayret edeceğiz. Yeri geldiğinde dirsek temasında bulunuruz dedik. Bunu söylerken hep mahalli yönetimlere intizar ettirdik yani bu gelişmeleri oraya bıraktık. Bir şehrin ranta dayalı olarak geliştirilmesine karşıyız. Şuanda Türkiye´de rant kavgası var. Bu rant kavgası iktidarın bir numaralı meselesi haline geldi. Haksızlıklar aldı başını gidiyor. Mutlaka bunların önünün kesilmesi lazım. Biz işi ehline, adil olana vereceğiz. Herkesle kucaklaşan, sana oy vereni de vermeyeni de aynı muameleye tabi tutmak bizim şiarımızdır' dedi.
Partisinin Hatay il kongresine katılmak üzere Antakya´ya gelen SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, genel kurulda yaptığı konumada ülke ve dünya gündemini değerlendirdi. SP´nin hatay il kongresine tek aday olarak katılan il başkanı Mustafa Eğe, güven tazeleyerek yeniden seçildi ve yeni yönetimini de oluşturdu.
Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Mesut Doğan, Şerafettin Kılıç ve GİK üyesi Necmettin Çalışkan´ın da katıldığı, Antakya HATMEK´teki kongrede konuşan Temel Karamollaoğlu, ülkede adalet, kalkınma, liyakat, ekonomi ve işsizlik sorunu olduğunu belirterek, adalet yerine gelmediği takdirde devletin zarar göreceğini söyledi. Karamollaoğlu;, “Adalet mülkün temelidir. Herkes bir adalet arayışı içerisinde. Adaletle oynanmaz, şahıstan şahıssa değişmez. Adaleti adeta hapsettiler gibi geliyor. Bunu da görüyorlar mı görmüyorlar mı bilmiyorum. Bazılar bir öç alma vasıtası gibi kullanılmasını doğru bulabilir ama eğer adalet yerine gelmezse devlet zedelenir” değerlendirmesini yaptı.

'Kutuplaşmanın önü ittifaklarla kesilir'
Yerel seçimlerin 31 Mart Pazar günü yapılacağını anımsatan SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, 'Biz geçmişte de ittifaklar yaptık, bu ittifaklardan dolayı da hiç pişmanlık duymadık. Çünkü, Türkiye´deki kutuplaşmanın o ittifaklarla önünün kesildiğine inanıyoruz. Şimdi mahalli seçimlerinde hükümet yine kamplaştırma yolunda, cumhur ittifakı ‘vatan millet Sakarya´ geriye kalanla hain. İktidarda bulunanlar ve destekçileri kendileri gibi düşünmeyen insanlara hain diye itham ederse bu memlekette huzur olur mu? Allah yardımcımız olsun. Yerel seçimlerde bütün partilerin ayrı ayrı girilmesinin daha doğru olacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz. Burada da adaylarımız olacak. Her yerde en iyisini yapmak için gayret edeceğiz. Yeri geldiğinde dirsek temasında bulunuruz dedik. Bunu söylerken hep mahalli yönetimlere intizar ettirdik yani bu gelişmeleri oraya bıraktık. Bir şehrin ranta dayalı olarak geliştirilmesine karşıyız. Şuanda Türkiye´de rant kavgası var. Bu rant kavgası iktidarın bir numaralı meselesi haline geldi. Haksızlıklar aldı başını gidiyor. Mutlaka bunların önünün kesilmesi lazım. Biz işi ehline, adil olana vereceğiz. Herkesle kucaklaşan, sana oy vereni de vermeyeni de aynı muameleye tabi tutmak bizim şiarımızdır' dedi.

'ABD İsrail´e zarar verecek hiç bir gelişmeye destek olmaz'
Suriye´de yaşanan ve Fırat Nehri´nin doğusunda yaşanan gelişmeler üzerine de değerlendirmede bulunan Karamollaoğlu, şunları söyledi: 'Her gün Münbiç´e girdik gireceğiz, girdik gireceğiz, ABD ile anlaşık, şunu ettik, bunu ettik, ya bir kişide şunu sormuyor; ‘16 sene önce böyle bir problem var mıydı? Siz başta doğrudan doğruya olmasa da ABD´nin peşinden giderek Suriye´ye girdiniz. Sıkıntı çeken insanlara; ‘arkanızdayız, tereddüt etmeyin, başınız sıkışırsa sabah abdesti burada alırız öğleyin namazı Şam´da kılarız dediniz´ Sonrada baktınız ki bu iş öyle kolaylıkla yapılacak bir iş değil aciz kaldınız. Trump ile her gün müzakere ediyorsunuz ama şunu bilin ABD İsrail´e zarar verecek hiç bir gelişmeye destek olmaz. Suriye umurlarında bile değil.'

Çalışkan: Payas´ta seçimi alacağız
Ülkede istikamet, dava, ilke denildiği zaman partililerinin akla geldiğini ifade eden SP GİK üyesi Çalışkan da, 'Eyy Sadet Partililer! Dik durun, dik durmaya devam edin. Çünkü bu millet dik durmayı, omurgalı olmayı ilkeli davranmayı, dünya ve iktidar nimetlerini elinin tersiyle itmeyi sizden öğrendi. Saadet Partililer dünyanın her hangi bir noktasındaki her hangi bir olaya karşı doğru, ferasetli bakış nedir, denildiğinde ilk akla gelen topluluktur. FETÖ, Ergenekon, Suriye, Arap baharı denildiğinde nerde durulması gerekiyorsa orada durdunuz. İşte bu ilkeli duruş, merhum Erbakan hocamızla başlayan, bugün Muhterem Genel Başkanımız Temel Karmollaoğlu ile devam eden çizgidir. Sayımıza aldırış etmeden herkes, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu konuda Saadet Partililer ne diyor? Saadetliler acaba ne yapacak, hangi olayı nasıl karşılayacak, hep bunun peşinde olacaklar. Ne mutlu sizlere ki bu görüşü bu duruşu sağlıyorsunuz. Bu duruşunuzla önümüzdeki seçimlerde başta Payas´ı olmak üzere tüm Türkiye´de en hayırlı müjdeli sonuçları alacağımıza inanıyorum” dedi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00