'Ras El Seni' kutlanıyor

Hatay yöresinde yaşayan alevi yurttaşlar, Ras El Seni´yi (yeni yıl) kutluyor.

GÜNCEL 13.01.2022 17:00:33 0

Rumi takviminin başlangıcı olan 14 Ocak, yeni yıl (Ras-El Seni) olarak Arap alevileri tarafından kutlamaları bugünden başladı.

Miladi takvime göre 14 Ocak´ı denk gelen ve Alevi vatandaşlar yeni yılı, Ras-el Seni Bayramı olarak kutluyor. Geçmiş yıllarda yerleşim birimlerinde eğlence ve toplu kutlamaların yapıldığı yeni yıl karşılaması, giderek evlerde günboyu sofraların kurulduğu bir etkinliğe dönüşmüş durumda. Bu yıl da pandemi koşulları, kutlamalara, yöresel yemeklerle ortak yılbaşı (Rel-el Seni) sofrasının da kurulmasına imkan vermedi.

Savaş´tan kutlama mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, ‘Ras-el Seni´ bayramı kutlama mesajında, “Hatay, tüm renkleriyle güzel ve özel bir şehirdir. Barış ve sevgi rüzgârlarının estiği, kardeşlik ve saygı ikliminin hüküm sürdüğü bu coğrafyada bayramlarımızı birlikte kutlamak en büyük mutluluğumuzdur” dedi. Başkan Savaş yayımladığı mesajında, “Burada kutladığımız her bayram, bir araya geldiğimiz her güzel gün bizim için çok anlamlı ve değerlidir. İyilikte buluşup farklılıklarımızı zenginlik saymalı ve şehrimizdeki güçlü sevgi bağını tüm dünyaya
yaymalıyız. Unutmayalım ki dayanışmayla güçlenecek ve iyiliği her yerde hâkim kılacağız. Bu anlamda başta Hatay´daki Alevi hemşehrilerim olmak üzere tüm Alevi vatandaşların Ras-el Seni bayramını kutluyor; birlik ve beraberliğimize katkı sunmasını diliyorum” ifadesini paylaştı.

Eryılmaz: Gelenekler kardeşçe yaşanıyor

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz da kentte inanç, gelenek ve görenek çeşitliliğinin en üst seviyede kardeşçe yaşandığını kaydetti. Eryılmaz´ın mesajı şöyle; “Coğrafyamızda yüzyıllardır kutlanan; hoşgörü ve barış ortamında beraberlik ve dayanışma duygularımızı coşkuyla pekiştiren, Rumi takvimin ilk günü sayılan 14 Ocak yeni yılı (Res El Seni) karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sosyal mesafe tedbirlerinin devam ettiği bu yılda da halkımızla kurduğumuz güçlü gönül bağlarıyla ve yürekten kucaklaşmalarla bütünlüğümüzü devam ettireceğiz.
Farklı aidiyetler ile birlik olma şuurunun şekillendiği ilçemizde, bütün vatandaşlarımızın 14 Ocak yeni yılını (Res El Seni) kutluyor, barış ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00