Recep Yıldırım’dan ikinci kitap: Geyik Böceği

Eğitimci-yazar Recep Yıldırım’ın Tammura - Zeybek Sokak Hikayeleri adlı kitabının ardından ikinci kitabı Geyik Böceği - Kayıp Kentin Hikayeleri, raflardaki yerini aldı.

GÜNCEL 17.07.2023 23:17:00 0
Recep Yıldırım’dan ikinci kitap: Geyik Böceği

Recep Yıldırım, Belge Yayınlarından çıkan Geyik Böceği / Kayıp Kentin Hikayeleri  kitabına adına veren öykü ilk kez 2019’da Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği’nde düzenlenen etkinlikte okumuş, ikinci kitabının hazırlıklarını müjdelemişti. Aynı etkinlikte her öykünün yeni bir hayata pencere açtığını kaydeden Yıldırım, kendisini öyküye yönlendiren etmenlerin birini insanı daha derinlemesine tanıma merakının, bir insanının potansiyelini, neler yapabileceğini hissetmenin oluşturduğunu ifade etmişti.

Yazmanın temel nedenlerinden biri: İnsanı tanımak

Yeni öykü kitabının daha çok günümüz sosyolojisiyle ilgili olduğunu aktaran Yıldırım, “Öykü yazmamın nedenlerinden bir tanesi insan tanımak, insanları tanımak ve tanıdığım insanları da bir başkasına anlatabilmek. Çünkü ancak böyle birbirimizi içerden kavramış, birbirimizin pencerelerine vakıf insanlar oluruz diye düşünüyorum” diye konuşmuştu.

Yaşam bir kez daha kucaklanıyor

Geyik Böceği - Kayıp Kentin Hikayeleri kitabının yayımcısı Bilge Yayınlarının tanıtım yazısı ise şöyle:
“Recep Yıldırım yayınladığımız ilk kitabı Tammura'nın satırlarında tüm o kısa öykülerinin yurdun hangi çağına denk geldiğini okurlarına asla dikte etmedi. Takvim yaprağına parmak koymaktan ziyade geniş bir zaman kipinde salınan bir maziyi duyumsamıştık Recep Yıldırım'ın öykülerinde. Hangi zaman olursa olsun, bir zamanlar İskenderun Zeybek Sokak'ta öyleydi/öyleydik diye anlatmıştı. En sert öykülere rağmen yine de tebessüm halinde zamanı dondurmuştuk.
Şimdi Recep Yıldırım'ın anlatısı, bu yeni kitabıyla bir kez daha karsınızda. Geyik Böceği, bir devam anlatısı değil, daha çok dürüst bir geriye kalan muhasebesi. Her bir öyküsü, takvimden sayfalarca yaprağın döküldüğü ve artık bugüne vardığımız gerçeği ile yüzleştiriyor okuru. Recep Yıldırım, bu kez gri ve çirkin bir şimdiki zamanda buluşturuyor bizleri kayıp kentin insanlarıyla. Ve sonra iyi kötü güzel çirkin demeden yaşanmışlıkların kıymetini teslim ediyor zarif kaleminin tüm olanaklarıyla. Her tür yıkım karsında yaşam bir kez daha kucaklanıyor.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19