Rektör Dereli´den ‘umutlandıran´ değerlendirme

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 2017 yılı çalışmaları ve gerçekleşmeleri paylaşarak, “2018 yılında çok daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var. Umut doluyuz, umutluyuz” dedi.

EĞITIM 31.12.2017 23:08:37 0
Rektör Dereli´den ‘umutlandıran´ değerlendirme

İSTE öğrencileri, akademisyenleri, idari personel, mezunlar, İskenderunlular, Hataylılar ve paydaşlara seslendiği paylaşımında Rektör Dereli, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olarak, 2017 yılını; insana, öğrenciye, inovasyona, girişimciliğe, Ar-Ge´ye, üretime, Endüstri 4.0´a, teknolojiye ve toplumsal duyarlılığa odaklanan; verimli ve nitelikli eğitim-öğretim, araştırma, bilim, sanat, kültür ve spor faaliyetleri yapmış olabilmenin şükrü ve onuru ile tamamladıklarını belirtti.

2017 yılında yürütülen çalışmalar ve gerçekleşmelere ilişkin şunları kaydetti: “2017 yılında da öğrenci memnuniyeti endeksleri sıralamalarındaki yerimiz bizi heyecanlandırdı. Sporcularımızın başarıları bizi gururlandırdı. Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerine kavuştu. Mekatronik Mühendisliği gibi yeni açılan bölümlerimize yeni öğrencilerimiz geldi. Sosyal Sorumluluk Projelerimiz ve teknik gezilerimiz hız kesmedi. İŞKUR´un İSTE İrtibat Noktası hizmete girdi. İSTE-SEM (Sürekli Eğitim Merkezi), İSTE-BTM (Bilim ve Teknoloji Merkezi, Merkezi Laboratuvar) ve İSTE-SEA (Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi) ile BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi) BAP faaliyete geçti. İDE (İş Dünyasıyla Entegrasyon) programımız başarı ile sürdürülüyor. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı´nı merkez kampüsümüzde gerçekleştirdik. Artık geleneksel hale gelen, bilim ve teknoloji festivaline dönüşen Teknoversite Günleri´ni başarı ile tamamladık. 1. İskenderun Kitap Fuarı gurur tablomuza dönüştü. Teknoversite Günleri´nde katılım on binleri, 1. İskenderun Kitap Fuarı´na katılım ise yüz binleri buldu! YÖK´ün 100/2000 doktora programına dâhil olan ilk üniversitelerden biri olduk.”

Master Plan ilgi odağı oldu
“Master Planımızı, etap etap gerçekleştirmeye başladık. Altyapı ve peyzaj konusunda epeyce mesafe kaydettik. Kafeterya, Kütüphane ve Mimarlık Fakültesi´nin inşaatları hızla yükselmeye başladı. Hayırseverlerimiz ve paydaşlarımız tarafından yaptırılan/yaptırılacak binaların kimisinin inşaatı başladı, kimisi ise protokol aşamasında. Spor salonu, yüzme havuzu, mediko-sosyal, bilim-sanat merkezi, vb. gibi binaların inşaatlarının çok yakında başlaması ve tamamlanması planlanıyor.”

Kurumsallaşmada önemli adımlar
“Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programları büyük bir teveccüh ve ilgiyle başladı, etkin olarak sürdürülüyor. İSTE Çocuk Üniversitesi kurumsallaşmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, Türkiye´nin bir üniversitedeki ilk Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi, İSTE´de açıldı! Öğrenci topluluklarının faaliyetlerinin hem niteliği hem de niceliği arttı. Uluslararası İskenderun Sempozyumu ve benzeri gibi birçok bilimsel etkinlik düzenlendi. 2017 yılında İSTE tarafından düzenlenen bilim, kültür, spor ve sanat etkinliklerinin (seminer, konferans, kongre, konser, sergi, turnuva vb.) sayısı 200´lere yaklaştı. İSTE-TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) arayüzü ile ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği´ kurumsallaştı ve derinleşti. Pek çok öğretim elemanımız teknoparklarda şirketler kurdular ve patent başvurusu yaptılar. Endüstriyel kuruluşlar ile ortak Ar-Ge projelerine imza atıldı. Kütüphanemizi oluşturduk, elektronik veri tabanlarına abone olduk, koleksiyonumuzdaki basılı kitap sayısı kısa süre içerisinde 27000´e yaklaştı.”

Çabalar akademik teşvikte İSTE´yi 2.liğe taşıdı
“Yemekhanelerimiz ve kafeteryalarımız sürekli denetlenerek verilen hizmetin kalitesi artırılmaya çalışılıyor. Konservatuvarımız artık sadece İskenderun´a değil, Hatay´a, çevre illere, bölgeye ve topluma hitap ediyor, turnelere çıkıyor, ülkeye ve dünyaya açılıyor, evrenselleşiyor. Öğretim elemanlarımızın başarıları, birincilikleri, yazmış oldukları makaleler ve kitaplar, vermiş oldukları konferanslar, yapmış oldukları projeler hepimizi gururlandırıyor. Bu çabaları, Üniversitemizi akademik teşvik alanında ikinciliğe taşıdı. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

Tanıtım çabası verildi
“Haziran ayında mezunlarımızı geleceğe ve hayata uğurladık. Teknoversite de ilk mezunlarını (teknologlar) verdi. İSTE´nin tanıtımı için tüm İSTE ailesi olarak liselerde ve fuarlarda çalıştık. İSTE´nin lisans bölümlerini tercih eden tüm öğrencilerimize tablet hediye edildi, e-öğrenme sisteminin temelleri atıldı. Öğrencilerimizin büyük bir kısmına burs imkânları ve fırsatları sunuldu. Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi (MTY) Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Doktora Programı faaliyete geçti. Kampüste nitelikli kablosuz internet ve e-posta hizmeti verilmeye başlandı. Yapılan peyzaj çalışmalarıyla, dikilen ağaçlarla kampüslerimiz 2017 yılında daha da güzelleşti.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04