Reyhanlı Barajı, su tutmaya başladı

600 bin dönüm araziyi sulayacak

GÜNCEL 13.01.2020 12:05:33 0
Reyhanlı Barajı, su tutmaya başladı



Antakya/SES
Hatay Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Hüseyin Şanverdi, Afrin Çayı´ndan Reyhanlı Barajı´na su verilmeye başlandığını ve ilk su tutulmasının gerçekleştirildiğini açıkladı. Baraja ilk suyun bırakılmasının törenini Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Hatay Milletvekili Şanverdi, DSİ Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci, AKP Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ve muhtarlar da izledi. Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da Reyhanlı Barajının uzunluğunun 9.271 metre olduğu belirtti.

'200 bin dönüm araziyi taşkınlardan kurtacak'
Reyhanlı Barajının su tutmaya başlamasıyla ilgili açıklama yapan milletvekili Şanverdi, '50 yıllık hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Hatay´ın, Reyhanlı´nın gurur projesini Afrin Çayı´ndan gelen suyu Reyhanlı Barajı´na bırakıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Rabbim mahcup etmesin. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu işi yakından takip eden Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürlüğümüze ve DSİ Ekibine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten günbegün ilgilenerek çok hızlı bir şekilde bu proje hayata geçirildi. Aslında bu projeyi 2015 yılında bitirecektik, ama maalesef firmaların birbirlerine açtıkları davalardan ötürü proje biraz gecikti. Ancak şu anda 600 bin dönüm arazi Reyhanlı Barajında toplanan suyla sulanacak. Bunun yanında 200 bin dönüm araziyi de taşkınlardan kurtacak. Geçen yıl Hatay Havalimanı etrafı sularla kaplandı ve Amik Ovası çok sıkıntı çekti. Reyhanlı Barajı inşallah bu taşkınları önleyecek. İnşallah bundan sonra da bu sorunları en aza indirmek için mücadelemiz devam edecek' değerlendirmesini yaptı. Mehmetbeyli Mahallesi sakinlerini mağdur etmemek için gayret gösterdiklerini anlatın milletvekili Şanverdi, 'Reyhanlı Belediyesi 15 Ocak´ta parsel dağıtımını gerçekleştirecek. Reyhanlı Kaymakamlığı da evi olmayanlara kira bedeli ödeyecek. Bugüne kadar elimizden gelen tüm gayretleri gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Mehmetbeyli mahallesindeki insanları hiçbir zaman mağdur etmedik ve etmeyeceğiz' değerlerlendirmesini yaptı.

Uzunluğu 9.271 metre
Hatay Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Hacı Bayram Türkoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı ve 'Hatay, 50 yıllık rüyadan uyandı' ifadesini kullandığı fotoğraflı paylaşımda, şunlara yer verdi: 'Amik Ovası´na bereketi taşıyacak, can suyu olacak 9 bin 271 metre uzunluğuyla Türkiye´nin en uzun barajı olan Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı´ndan su tutmaya başladı. Reyhanlı Barajı, 600 bin dekar tarım arazisini sulayacak ve 200 bin dekar saha, sel ve taşkınlardan korunacak. Çiftçi, Ova, Reyhanlı ve Hatay´ı için hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07