Reyhanlı davasında istenen cezalara sevindiler

Reyhanlı´da 11 Mayıs 2013 tarihinde 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı Ankara´daki davada, 9 sanık için 53´er kez müebbet, 11 sanık için 15´er yıla kadar hapis istendi.

12.07.2017 12:02:16 0
Reyhanlı davasında istenen cezalara sevindiler

 

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Alper Taşkıran, 9 sanık hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' ve 'kasten öldürme' suçlarından 53´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Bazı sanıkların 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama', 'patlayıcı madde temin etmek, bulundurmak ve nakletmek', 'mala zarar vermek' gibi bir dizi suçtan ayrıca cezalandırılmasını isteyen Taşkıran, hakkında yakalama emri bulunan 8 sanık hakkındaki dosyanın ayrılması talebinde bulundu.

Alkışa polis müdahalesi
Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, düzenlediği basın toplantısında 40 aile ile birlikte Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki 13´üncü duruşmaya katıldıklarını belirterek '53´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi cezasını duyunca çok sevindik. Biz bunu 4 yıldır bekliyorduk' dedi.
İddianamenin okunmasından sonra salondan çıktıkları sırada sevinçlerini alkışla ifade ederken polis müdahalesi ile karşılaştıklarını anlatan Tuna, bunun ´yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını´ söyledi. Tuna, yaşanan olayla ilgili şöyle konuştu: 'Bizler sevincimizi dile getirirken, adliyedeki bir başka mahkemede protesto olduğunu duyduk. Orada yapılan protesto ile karşı karşıya geldiğimizde arada kaldık. Polis bir anda kimin ne olduğunu anlayamadı. Biz her ne kadar şehit ailesi olduğumuzu da söylesek de çevik kuvvetin sert müdahalesi ile karşı karşıya kaldık ve anneler ile kardeşlerimiz, dernek başkan yardımcısı Ahmet Yumuşak darp edildi. Bütün bunların olmamasını arzu ederdik. Bir yanlış anlaşılmadan dolayı meydana geldi ve iyi bir görünüm değildi.'

Başkan yardımcısı şikayetçi oldu
Polis müdahalesi sırasında başından yaralanan Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Yumuşak ise 'Olaydan üzüntü duyuyoruz. Bir polis şehit yakınına vurabilir mi? Şehit annesine vurdukları için elinden aldım sonra da başıma telsizle vuruldu, biz bunu hak etmedik. Çok bedeller ödedik. Çok derinden üzüldük, polisten şikayetçi oldum' diye konuştu. Basın toplantısına katılan Edibe Çalım adlı ise mahkeme salonundan çıkarken polislerin kendilerini ´itmesine ve darp etmesine´ üzüldüklerini söyledi.

Aileler HDP grubu ile karıştırılınca…
Aynı saatlerde HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yasadığı dinleme, 150 sanıklı 15 Temmuz darbe girişiminin Kara Kuvvetleri Komutanlığı ayağı davası ile birlikte 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı davasının da aynı güne denk geldiği Ankara Adliyesi´nde olağanüstü önlem alındı. Kelepçe takılmak istenmesi nedeniyle Demirtaş, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen davasına getirilmedi. Avukatları ve duruşmayı izleyen HDP´liler, kelepçe olayını protesto ederek duruşmayı terk etti ve 5. kattan aşağıya sloganlarla inmeye başladı.
Bu sırada 1. kattaki 9. Ağır Ceza Mahkemesi´nde Reyhanlı davasında savcının sanıklara yüksek miktarlarda ceza istemesine sevinen Reyhanlı aileleri, duruşmadan alkışlarla çıktı. Reyhanlı aileleri bu sırada zemin katta bekleyen çevik kuvvet polislerinin joplu kalkanlı müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Aileler polis tarafından güç kullanılarak adliye dışına çıkarıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57