Reyhanlı saldırısının planlayıcısı yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından Suriye´nin Lazkiye kentinde yapılan operasyonda, 2013 yılında Reyhanlı´daki bombalı saldırıda Suriye istihbaratıyla irtibatı sağladığı ve failleri yönlendirdiği öne sürüle

GÜNCEL 13.09.2018 10:45:01 0
Reyhanlı saldırısının planlayıcısı yakaladı

İskenderun/SES

Olayla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Başarılı bir operasyon olmuştur. Bağımsız yargı da hak edene, hak ettiği cezayı verecektir' açıklamasını yaptı.
Reyhanlı´da 11 Mayıs 2013´te gerçekleştirilen iki ayrı bombalı araç saldırısında 53 kişi hayatını kaybetmişti. Aranan teröristler listesinde 'mavi' kategoride yer alan Yusuf Nazik´in, MİT´in operasyonuyla ele geçirilmesinin ardından Türkiye´ye getirilerek sorguya alındığı belirtildi. Cumhuriyet gazetesinin internet sitesindeki haberine göre, Nazik´in ön sorgusunda, Suriye istihbarat birimlerinden aldığı talimatla Türkiye´de eylem arayışına girerek alternatif eylem yerlerine yönelik keşif çalışması yaptığını, patlayıcıların Suriye´den Türkiye´ye intikalini sağladığını, iki transit tipi araç temin ederek, patlayıcıların araçlara yerleştirilmesini organize ettiğini itiraf ettiği belirtildi. Nazik´in, Reyhanlı patlamalarında rol aldığı belirtilen Mukaveme Suriye lideri Mihraç Ural hakkında da bilgi paylaştığı, sorgusunda eyleme katılan diğer firari sanıkları da teslim olmaya çağırdığına yer verildi. Habere göre, Nazik, Reyhanlı´daki bombalı saldırıyı arkadaşlarıyla yaptıklarını itiraf etti. Emri Suriye istihbaratından aldığını belirten Nazik, 'Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye´den yakalayıp getirdiler. Suriye´deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün. Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak' görüşünü kaydetti.
MİT, FETÖ militanlarına karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonlara bir yenisini de Lazkiye´de gerçekleştirdiği operasyonla sürdürdü. Yabancı herhangi bir devletten istihbari ya da lojistik desteğin alınmadığı belirtilen operasyonda, tespit, izleme, operasyon ve nakil aşamaları tamamen MİT unsurlarınca gerçekleştirildiğine yer verildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olduğu belirtilen Yusuf Nazik´in, MİT tarafından Suriye´de yakalanıp Türkiye´ye getirilmesiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: '9 sanık, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla diğer suçlardan hapisle cezalandırılmıştı. Yusuf Nazik´le ilgili de Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi karar vermişti. Başarılı bir operasyon olmuştur. Bağımsız yargı da hak edene, hak ettiği cezayı verecektir' dedi.
Reyhanlı saldırısında 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü. Saldırısı davasında karar 23 Şubat 2018´de çıktı. Kkarara göre, bombalı eyleme ilişkin yargılaması süren 33 kişiden 9´u ağırlaştırılmış müebbet hapis, 13´ü ise 10-15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı. Yusuf Nazik´in de aralarında bulunduğu firari durumdaki 8 terörist ise kırmızı bültenle aranıyordu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57