Reyhanlı şehitleri anıldı

11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı´da bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenler, anıldı.

TÜRKIYE 12.05.2018 10:46:34 0
Reyhanlı şehitleri anıldı

Akın Bodur/İskenderun
Reyhanlı´daki Şehitler Anıtı önünde dün anma toplantısı düzenlendi. 53 kişinin yaşamını yitirdiği 200´den fazla kişinin yaralandığı Reyhanlı saldırısı, o tarihe kadar ülkenin gördüğü en büyük terör saldırısı olarak kayıtlara geçti. Daha sonra en kanlı saldırı olarak Ankara Gar saldırısı yaşandı. Reyhanlı´da şehitlerin adının yer aldığı bir Anıt da yapıldı. 53 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin açılan dava, Ankara´da geçtiğimiz aylarda sonuçlardı ve 36 sanık hakkında ağır ceza verildi.
CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, 'Emperyal çıkar şebekelerinin 11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı´da düzenledikleri patlama hâlâ en canlı haliyle beynimizde patlıyor ve yüreğimizi acıtıyor. Bu patlamada yaşamını yitiren hemşerilerimize Allah´tan rahmet diliyor ve saldırıyı yeniden lanetliyoruz. Hainlere verdiğimiz en büyük cevap Hatay´ın kardeşlik iklimini korumak olmuştur. Bu olayın gerçek failleri aydınlatılıncaya kadar takipçisi olacağız' açıklamasını yaptı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, 11 Mayıs 2013 tarihinde yaşanan bombalı saldırının yıldönümünde hayatını kaybeden 53 kişiyi andığı mesajda şunları belirtti: '11 Mayıs 2013 tarihin kara sayfalarına yazıldı. Reyhanlı Katliamının üzerinden tam 5 yıl geçti. Acıları hala yüreklerimizde. Bu acı sadece 53 kişinin ailesi değil tüm Hatay halkı ve tüm Türkiye aynı acıyı ruhunda hissediyor. Reyhanlı şehitlerini rahmetle anıyor ve bu terör eylemini yapan, yaptıran karanlık odakları lanetliyorum. Şehit kardeşlerimize Allahtan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.'


Anahtar Kelimeler: Reyhanlı şehitleri anıldı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22