Reyhanlı´da yağışlar sele yol açtı

Dokuz mahalle olumsuz etkilendi

GÜNCEL 16.11.2018 10:06:24 0
Reyhanlı´da yağışlar sele yol açtı

Antakya/SES

Reyhanlı´da şiddetli yağış, dokuz mahalleyi olumsuz etkiledi, bazı evler su altında kaldı. Yağışlar, yörede sele de yol açtı. Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve AFAD, yağmur nedeniyle zararg ören mahallelerde incelemede bulundu, bölgede zarar tespitlerinin AFAD tarafından en kısa sürede giderileceği belirtildi.
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter, yağmur sebebiyle zarar gören mahallelerin Pınarbaşı, Gültepe, Adabucak, Mustafa Kemal, Bağlar, Esentepe, Fidanlık, Yeni mahalle ve Değirmenkaşı olduğunu, yağan aşırı yağmurlar nedeniyle yöre halkının zarara uğradığını belirtti. Çüter, 'Belediye olarak yağmurdan zarar gören mahallelerde bütün birimlerimizle seferber olup, vatandaşların zararlarını minimuma indirebilmek için çalıştık. Çalışmalarımızda Altınözü, Kumlu ve Hassa Belediyelerinden destek olarak vidanjör takviyesi alıp kısa sürede bütün taleplere cevap verdik' açıklamasını yaptı ve Altınözü, Kumlu ve Hassa belediye başkanlarına teşekkür etti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) de, sağanak yağışın olumsuz yönde etkili olduğu bölgede vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla ekiplerin seferber edildiğini duyurdu. Reyhanlı´da aşırı yağışlar sonrası oluşan sel felaketinde zarar gören yerlere müdahale edildiğini belirtilen HATSU´nun yazılı açıklamasında şunlara yer verildi: 'Selden sonra sular altında kalan ev ve iş yerlerinde vidanjör aracının yanı sıra motopomp yardımıyla suyun tahliye edildi. Bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin mağduriyetinin hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla bütün imkânların seferber edildi ve ekiplerin koordineli bir çalışma sergiledi. Ekipler ilçede 2 vidanjör, kanal açma aracı ve 10 personel yardımıyla yapılan ıslah çalışmalarıyla daha fazla su baskını oluşmasını engelledi.'


Anahtar Kelimeler: Reyhanlı AFAD Sel baskını

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21