Reyhanlı´ya 6 roket: Yaralı sayısı 45´e ulaştı

Suriye´nin Afrin bölgesine yapılan TSK ve ÖSO operasyonu üzerine Afrin bölgesinden atılan roketler Reyhanlı´ya düştü. İlk saldırıların ardından Hatay Valisi Erdal Ata, 37 yaralıdan 4´ünün durumunun ağır olduğu bildirdi. Son saldı

HATAY 21.01.2018 19:17:41 0
Reyhanlı´ya 6 roket: Yaralı sayısı 45´e ulaştı

Bugün saat 16.05 dolayında atılan roketler Reyhanlı´nın Pınarbaşı, Gültepe ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerine düştü. İlk olayın ardından saat 18.30 sıralarında Reyhanlı´ya 3 roket daha düştü.

Vali Ata´dan ziyaret
AKP Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal ve Fevzi Şanverdi ile birlikte Reyhanlı´da roket saldırısına hedef olan yerlerde incelemelerde bulunan Hatay Valisi Erdal Ata, “Suriye´den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 4´ü ağır yaralı” dedi. Vali Ata´nın açıklaması şöyle: “Suriye´den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 31´i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 4 ağır yaralı var. Bunların 3´ü Hatay Devlet Hastanesi´nde, biri Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde. Şu an Reyhanlı Hastanesi´nde de 2 hastamız var ve sağlık durumları iyi, gözlem altına alındılar. Onlar da muhtemelen yakın tarihte taburcu edilecekler.”

Şanverdi: Can güvenliği için dışarı çıkılmasın
Saldırı sonucu bazı binalarda hasarlar oluştuğunu belirten Reyhanlı Belediye başkanı Hüseyin Şanverdi, can güvenliği için evlerden çıkılmamasını istedi. Son saldırıyla birlikte yaralı sayısının 45´e ulaştığını söyleyen Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, olayda ağır yaralanan ve önce öldüğü açıklanan Suriye uyruklu bir kişinin yapılan müdahalenin ardından hayata döndürüldüğünü ve yoğun bakımda tedavisinin sürdürüldüğünü bildirdi. Şanverdi açıklamasında, “Vatan sağolsun diyoruz. İnşallah bu zor günleri de kolaylıkla atlatırız. Biz Reyhanlı olarak sabırlıyız, canımızı da vermeye hazırız” dedi.

Reyhanlı kent merkezine roket atışları yapılması üzerine güvenlik ve sağlık ekiplerinin rahat ve seri hareket edebilmeleri için Reyhanlılardan cadde ve ara sokakları açık bulundurmalarını isteyen Başkan Şanverdi, açıklamasında şunları kaydetti: “Can güvenliğiniz açısından evlerinizden dışarı çıkmamanızı ikinci bir duyuru yapılancaya kadar sükûnetle beklemenizi önemle rica ederiz.”

 

 

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00