Rezerv alan ilan edildi, mülk sahipleri tedirgin

Samandağ’da rezerv yapı alanı ilan edilen 1,6 hektarlık alana uygulanacak proje için hak sahiplerine cep telefon mesajı gönderildi.

SİYASET 25.10.2023 16:56:00 0
Rezerv alan ilan edildi, mülk sahipleri tedirgin

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Samandağ’da hak sahiplerinde endişe yaratan değişikliği değişiklik ve telefon mesajı konusunu TBMM gündemine taşıdı. Mullaoğlu, Samandağ’a bağlı Atatürk Mahallesinde “Rezerv Yapı Alanı” olarak ilan edilen 1,6 hektar büyüklüğündeki alanda uygulanacak proje ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den bilgi istedi.

TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde soru önergesinde Özhaseki’ye 6 soru yönelten ve yanıtlarını yazılı talep eden Mullaoğlu, bölgedeki hak sahiplerinin konuyu kendilerine gönderilen SMS mesajıyla öğrendiklerinin belirtti.

Rezerv yapı alanı olarak ilan edilen bu alanda birçok esnafın geçimlerini sağladıkları ve depremde zarar görmeyen işyerlerinin bulunduğunu
kaydeden Mullaoğlu, esnafın zarar görmemesi için ne gibi önlemler alınacağını sordu.

Mullaoğlu, 6306 sayılı kanunun 6/A maddesinin 5. Fıkrası hükümlerine göre yapılacak uygulamalarda işyerleri bulunan esnafların mağdur edilmemesi, şayet işyerleri yeniden yapılacaksa kendilerine teslim edilinceye kadar oluşacak maddi kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, deprem bölgesindeki birçok kişiye “Adınıza kayıtlı taşınmaz üzerinde
Samandağ Tapu Müdürlüğü’nde …… sıra no ile 6306 sayılı kanunun 6/A maddesinin uyarınca Hazineye devir işlemi yapılmaktadır” şeklinde gönderilen SMS mesajlarının vatandaşlarda mallarına el konulduğu endişesi yarattığına dikkat çeken Mullaoğlu, bu kanun maddesi hakkında bilgi sahibi olmayanların endişelerini gidermek için herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarına dair bilgilendirilmelerinin gerektiğini vurguladı.

Mullaoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye şu soruları yöneltti.

1- “Rezerv Yapı Alanı” olarak ilan edilen Hatay ili Samandağ ilçesi Atatürk
Mahallesindeki yaklaşık 1,6 hektar büyüklüğe sahip olan alanda uygulanması
düşünülen projenin ayrıntıları nelerdir?

2- Projeye ne zaman başlanması planlanmaktadır ve kaç aşamalı bir uygulama olacaktır?

3- Rezerv yapı alanı ilan edilmeden önce bölgede yaşayan hak sahiplerinin görüşü
alınmış mıdır? Alınmadı ise nedenleri nelerdir ve projenin ayrıntıları ortaya çıktığında bölge halkının itirazları dikkate alınacak mıdır?

4- Bu alanda bulunan esnaflara ait işyerleri ile ilgili rezerv yapı alanı dâhilinde herhangi bir uygulama yapılması planlanmış mıdır?

5- Planlandı ise geçimlerini sağladıkları işyerleri bulunan esnafların mağdur edilmemesi adına yeni yerler yapılıp teslim edilinceye kadar oluşacak maddi kayıpların telafisi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Böyle bir çalışmanız varsa kayıpların hesaplanmasında hangi kriterler dikkate alınacaktır?

6- Deprem bölgesindeki birçok vatandaşımıza “Adınıza kayıtlı taşınmaz üzerinde
Samandağ Tapu Müdürlüğü’nde …… sıra no ile 6306 sayılı kanunun 6/A maddesinin uyarınca Hazineye devir işlemi yapılmaktadır” seklinde gönderilen SMS mesajları, vatandaşlarda mallarına el konulduğu endişesi yaratmaktadır. Bu kanun maddesini hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımızın endişelerini gidermek adına herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarına dair kendilerini bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?


Anahtar Kelimeler: Rezerv edildi sahipleri tedirgin

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19