Rhosus Antik Kent´i yayalaştırılıyor

Cuma günü saat 17.00´dan itibaren başlatılacak uygulama ile Rhosus Antik Merkezi ve Eski Arsuz Köy İçi mevkiinde bulunan Akdeniz Caddesi pazartesi sabahına kadar trafiğe kapatılacak.

GÜNCEL 24.06.2021 14:44:02 0
Rhosus Antik Kent´i yayalaştırılıyor

Yayalaştırma ile sokakların aydınlatılması, masaların sokağa atılması, sokak müziği, hediyelik ve doğal ürünler stantlarının kurulması ve diğer aktivitelerin sokağa taşınması ile düzenlemesi yapılan bölgenin çekim merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

DOĞAKA, Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Rhosus Antik Kent Projesi´yle düzenlenen bölgenin yayalaştırılması dolayısıyla Cuma günü kent protokolünün katılımıyla uygulama başlatılacak.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, şayalaştırma uygulaması dolayısıyla yaptığı davette; “Rhosus Antik Merkezi ve Eski Arsuz Köy İçi mevkiinde bulunan Akdeniz Caddemiz Cuma günleri 17:00´den Pazartesi sabahına kadar trafiğe kapatılacaktır.
Arsuz´un en güzel sokaklarını barındıran Rhosus Antik Kent Merkezi ve Eski Arsuz Köy içi mevkiinin trafiğe kapatılması ile birlikte; sokakların aydınlatılması, masaların sokağa atılması, sokak müziği, hediyelik ve doğal ürünler stantlarının kurulması ve diğer aktivitelerin sokağa taşınması ve sokağın bir çekim merkezine dönüştürülmesi, turizm sezonunun uzatılması sağlanacaktır. Bununla birlikte benzeri tüm turizm bölgelerinde olduğu gibi ziyaretçilerimizin tarihi dokunun bulunduğu alanların yakınlarındaki yollara ve otoparklara araçlarını park edip; kafeler, restoranlar, hediyelik eşya-takı, doğal ürünler stantlarının ve her bir köşesinde sokak müziği seslerinin yükseldiği sokakları yürüyerek gezebileceklerdir.
Tüm bölge halkının ve Arsuz sevdalılarının Arsuz Merkez´de yer alan bu sokağın yeni halini görmelerini öneriyoruz” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00