Riskli binaların tespit çalışmaları başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, CHP´li 11 büyükşehir belediyesi bürokratlarıyla deprem tecrübelerini paylaşmak üzere biraraya geldi.

HATAY 20.02.2021 10:52:33 0
Riskli binaların tespit çalışmaları başladı

HBB´nin deprem olasılığına karşı yol haritasını belirleyen Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, ciddi deprem riski altında olan Hatay için hazırladığı yol haritasını CHP´li 11 büyükşehir belediyesi bürokratları ile paylaştı.

Gerçekleştirilen çevirim içi toplantıda depreme ilişkin tecrübelerini paylaşan CHP´li belediyelerin yetkilileri, her konuda olduğu gibi bu konuda da ortak akılla hareket edeceklerini vurguladı.

Başkan Savaş´a deprem bilgilendirmesi

Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı da ekibiyle ziyaret etti. Ziyarette  olası Hatay depremi için çizilen yol haritası görüşüldü, Başkan Savaş´a yapılan çalışmalar ve alınması gereken önlemler hakkında brifing verildi.

Hatay´ın birinci derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Başkan Savaş, “Belediye olarak bazı riskli binaları tespit ettik ancak bundan sonraki süreçte il genelinde tüm riskli binalar en kısa sürede belirlenecek” dedi.  

Yol haritası HALOK´la paylaşıldı

Brifingin ardından, HBB yöneticileri, Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu üyeleri ile HBB binasında bir araya geldi. Görüşmede, HAMOK üyeleri ve HBB yetkilileri deprem ile ilgili bilimsel çalışmaları ele aldı.

İhsan Çakar, toplantıda yaptığı sunumda, Hatay´da riskli binaların tespitini sürdüreceklerini kaydetti. İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenleri ile iletişime geçildiğini ifade eden Çakar, yapılan çalışmalarda önemli ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Amaçlarının toplumda farkındalık yaratmak ve projelerini hızlı şekilde sahada uygulamak olduğunu belirten Çakar, “İlgili kurumlar ile sürekli temas halindeyiz. Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi alma çalışmalarımız devam ediyor. Şimdilik bin 500 hektarlık bir alanda yürüttüğümüz hazırlıklar neticesinde nerede, ne derecede riskli yapı var ise hepsini tespit ettik. Yakın zamanda bununla ilgili bilgileri paylaşacağız” dedi.

Deprem senaryolarının hepsine çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Çakar, “Deprem Yönetmeliği öncesi yapılan binaları araştırarak işe başladık. Konunun ilgilileri ile mutabakata vardığımız zaman sahaya ineceğiz. Ortaya koyacağımız projede öncelik can güvenliği olacak. Hak sahiplerini mağdur etmeden, herkesin mutlu olacağı bir çalışma yürütemezsek başarılı olma şansımız yok.”

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Zehra Güngördü çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladığı toplantıda pek çok senaryoya hazırlıklı olunmasını ve Deprem Master Planı´nın olması gerektiğini sözlerine ekledi. Güngördü, şunları söyledi: “HMKÜ olarak eş güdümlü çalışmaya hazırız. HBB olarak üst ölçekli kararların alınmasında bize öncülük edebilirsiniz.”

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Cemil Tileylioğlu da Deprem Master Planı için hazırlıklarının olduğunu ve koordineli çalışmaya sıcak baktıklarını belirtti.

Toplantının sonunda düşüncelerini paylaşan HAMOK sözcüsü ve Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, “Bu toplantı bizim için çok değerliydi. Bugünden sonra yapılacak çalışmaları raporlaştırmalı ve kamuoyu ile paylaşmalıyız” ifadelerini kullandı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00