“Roketler Reyhanlı kırsalından ateşlenmiş olabilir”

Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, menzilinden dolayı Reyhanlı merkezini hedef alan roketlerin Suriye”den Afrin kırsalından değil, Türkiye topraklarından ateşlendiği değerlendirmesinde bulundu.

HATAY 22.01.2018 00:15:07 0
“Roketler Reyhanlı kırsalından ateşlenmiş olabilir”

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, gün içerisinde 11 roketin hedef aldığı Reyhanlı´ya yönelik saldırılarda yaralananları ziyaretinin ardından roketlerin düştüğü çarşı merkezinde inceleme yaptı. Milletvekili Dudu roketlerin Suriye”den Afrin kırsalından değil, Türkiye topraklarından ateşlendiği değerlendirmesinde bulundu. Dudu bu iddianın saldırıda kullanılan katyuşa roketinin menzilinden kaynaklandığını söyledi.
Reyhanlı kaymakamı, emniyet müdürü, jandarma komutan vekili ve belediye başkanı ile görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Milletvekili Mevlüt Dudu, şunları belirtti: “Aldığımız bilgiye göre saldırıda kullanılan Katyuşa roketi olduğu, YPG tarafından, terör örgütü tarafından kullanıldığı, onlar tarafından yapıldığı bilgisi var. Ancak şöyle bir durum var; bu roketlerin menzili 12 kilometre ve buradan Suriye´nin Afrin bölgesi 12 kilometreden daha fazla. Saldırının olduğu nokta itibariyle söylüyorum. Muhtemelen, yine aldığımız bilgilere göre saldırının daha önceden hazırlanarak Türkiye topraklarından bir noktadan yapıldığı bilgisi bize verildi. Saldırının terör örgütü tarafından yapıldığı yönünden bir şüphe yok. Ancak Suriye´den değil, Afrin´den değil, Reyhanlı´nın bir köyünde hazırlık yapılmak suretiyle bu saldırının hazırlandığı, roketlerin oradan ateşlendiği bilgisi bize ulaştı. Bu da ciddi ve dikkate alınması gereken bir bilgi. Üzerinde durulmaya değer bir iddiadır. Bu anlamda da devletin gerekli tedbirleri alacağını ve üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Şu an itibariyle geldiğimiz noktada durum budur. Bütün Reyhanlı halkına geçmiş olsun diyorum, ülkemiz ve özellikle bölgemiz Hatay çok sıkıntılı bir dönemden geçecek; görünen odur. Bu dönemde başta türk silahlı Kuvvetlerine yardım ve başarı diliyorum. Bu süreci hep birlikte, birlik içerisinde  atlatacağımıza inanıyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04