Romanya´da sağlık eğitimi

Erasmus+ Projesi

EĞITIM 25.05.2022 17:19:55 0
Romanya´da sağlık eğitimi

İskenderun/SES

Erasmus+Projeleri kapsamında gençlik çalışanları ve öğretmenler için Romanya´nın Köstence şehrinde yapılan projeye, Türkiye´den 3 gençlik çalışanı ve 6 üniversite öğrencisi katıldı. Belen Kaymakamlığı´nın da ortak olduğu “Stay alive+” adlı projenin Belen Kaymakamlığı ve Romanya´da CPDIS kurumunun iş
birliğiyle Türkiye, Romanya, Letonya, İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, Polonya ve Litvanya´dan 26 gençlik çalışanı ve 48 gencin katılımıyla düzenlendiği belirtilen Belen Kaymakamlığı açıklamasında, 'Proje çalışmalarında ülkemizi temsil eden iki ayrı grup, yaptıkları sunum ve etkinliklerle eğitime aktif katılım gösterdi. Proje programı boyunca doktorlar eşliğinde acil durumlarda alınabilecek önlemler ve uygulanabilecek ilk yardım eğitimi gibi konular üzerinde duruldu. Gençlik çalışanları bu konuda edindikleri bilgileri kullanarak hazırladıkları sunum ve uygulamalarla gençlerin eğitimine de destek verdiler. Proje sayesinde hem gençlik çalışanları hem de gençler hayati önem taşıyan bilgiler edinmiş, eğitim boyunca bu bilgileri pratiğe dökecek bir çok simülasyon uygulamaları yapmışlardır. Bunun yanı sıra kültürlerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, saygı, hoşgörü bilincini geliştirmek adına ve farklı kültürlerden bireylerin birbirini tanımaları ve kültürlerarası farkındalıklarını arttırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür geceleri düzenlendi. Katılımcı ülkeler yiyecek içecek, müzik, dans ve farklı gösterilerle kültürlerini sergilediler' ifadesine yer verildi.
Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın da, projede ev sahibi kurum olan CPDIS ve dernek başkanı Cristi Florescu´ya günümüzde önem taşıyan ilk yardım konulu projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür etti.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22