S. Arabistan'da 3 Hataylıya 'idam istemi'

Suudi Arabistan'da mahkeme, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla ilgili idamla yargılandıkları davanın duruşması önümüzdeki hafta yapılacak.

GÜNCEL 6.09.2022 15:42:00 0
S. Arabistan

İskenderun/SES
Hataylı üç tutuklunun duruşmasının 11 Eylül Pazar günü yapılacağı öğrenildi. Hataylı Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşler ile Ertan Özçelik hakkında 'idam kararı' istendi. Üç idam kararı isteminin de aynı dava dosyasından olduğuöğrenildi. Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, mahkemenin verdiği idam kararlarının durdurulması için girişimleri başlattıklarını belirtti. İdam kararı istenilen üç kişinin de uyuşturucu ticareti yapmakla suçlandığı belirtildi. 
Milletvekili Güzelmansur, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Suudi Arabistan'da idam kararı verilen Hataylı hemşehrilerimiz Mehmet Birincioğlu ve Anıl Birincioğlu'nun durumları ile ilgili olarak; Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve büyükelçimiz ile temas halindeyim. Konuyu takip ediyorum. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yurda dönüşünün sağlanması, bu konuda gerekli adımların hızlıca atılması için gerekli girişimlerde bulunmuş durumdayım. Hemşerilerimizin yurda dönüşü ile ilgili ne gerekiyorsa yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bu konuda inanıyorum gereken neyse yapılacaktır. TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi olarak vatandaşlarımıza sağlıklı şekilde kavuşana kadar gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğim. Konunun takipçisi olduğumu tüm kamuoyunun bilmesini isterim."

Topal, iki kardeşin ailesiyle buluştu
Milletvekili Topal, katıldığı bir canlı yayında, idam kararı verilen Hataylı Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşlerin ailesi ile birlikte olduklarını belirterek, "İdamların durdurulması için her türlü girişimi yapıyoruz. Temennimiz bu iki kardeşimizin bir an önce sağlıklı şekilde ülkemize dönmesi ve ailelerine kavuşmadır" değerlendirmesini yaptı. Topal, Mehmet ve Anıl Binicioğlu hakkında verilen idam kararı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede de, "Her bir vatandaşımızın bir tırnağı dahi bizim için çok değerlidir. Konu bilgimiz dahilindedir ve yakından ilgileniyoruz. Yetkili merciler ile görüştük. Suudi Arabistan’da bulunan bBüyükelçimizin de bu konuda hassasiyetleri var. Mahkemenin vermiş olduğu idam kararı henüz Türkiye Cumhuriyetine tebliğ edilmiş değildir. Devletimizin tüm yetkilileri; Büyükelçilik, bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde elbette ki girişimlerimiz olacaktır. Daha önce olduğu gibi bugünde yarında bu konunun takipçisi olacağız. Hataylı hiçbir hemşehrimizin saçının teline dahi zarar gelsin istemeyiz. Bu hususta gereken ne ise yapacağız. Hemşehrilerimiz müsterih olsun" açıklamasında bulundu. Topal, Binicioğlu'nun ailesiyle, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile birlikte görüştüğünü de ifade eden milletvekili Topal, "Devletimizin ilgili kurumları konudan haberdar ve yakinen takip etmektedir. Umuyoruz ki en kısa sürede bu kardeşlerimiz sağ salim ülkemize dönecek" değerlendirmesini yaptı. Gazetemize iletilen açıklamaya göre, milletvekili Yayman da, konuyu takip ettiklerini belirtti ve "Farklı duyumlarımız var inşallah ilk mahkemede sorun çözülecektir" diye konuştu. Anne Nimet Binicioğlu da, bir an evvel evlatlarına kavuşmayı istediğini ifade etti.
Öte yandan 20 yıl önce çalışmak için Samandağ'ın Yeşilada Mahallesi'nden için Suudi Arabistan'ın Riyad kentine giden Ertan Özçelik (41), hakkındaki idam kararının, Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşlerden sonra verildiği öğrenildi. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19