Saadet Partisi GİK Üyesi Çalışkan: Normalleşmeye ihtiyacı var

Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı, Antakya´da gazetecilerle iftarda buluştu.

19.04.2017 10:31:09 0
Saadet Partisi GİK Üyesi Çalışkan: Normalleşmeye ihtiyacı var

 Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan, partinin Hatay il Müfettişi Hamza Çalışkan ve parti yönetiminin katıldığı iftarada konuşan Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Ege, Şırnak´ta düşen helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet diledi ve Ramazan ayının ülkemiz ve İslam coğrafyası için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu.

İftarda konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Çalışkan da, bulunduğunumuz çoğrafyada yaşananlara işaret etti. Çalışkan, 'Ülkemiz ve bölgemiz büyük felaketlerin eşiğinde. En son acı bir helikopter faciası yaşadık. Terör devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte ortaya çıkan bir OHAL süreci sürüyor. Gönlümüz arzu ederdi ki bu ramazan ayı vesilesiyle ülkemizdeki huzursuzluklar bir an önce son bulsun, ülke bir an önce normale dönsün. İçinde bulunduğumuz süreç bir an önce sonlandırılıp 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davalarda yargılama süreci bir an önce tamamlanmalı suçlu olanlar cezalandırılıp suçlu ile suçsuz birbirinden ayrılmalıdır” dedi.

´Türkiye artık dış politikasını gözden geçirmeli´
Fetö davalarının bugünkü şekliyle bir linç kampanyasına dönüştürülmeye çalışıldığını ifade eden Çalışkan, bunun da son derece sakıncalı olduğunu, bu süreçte şahısların da kurumların yıpratılmaması gerektiğini söyledi. 16 Nisan referandumu ile birlikte ülkenin ciddi olarak kamplaşmanın eşiğine geldiğini belirten Çalışkan, şunları söyledi: “Temenni ederiz ki bu kamplaşma son bulur. Aksi takdirde Allah muhafaza gelecekten iyimser düşünmemiz mümkün olmaz. Ülkemizin dış dünya ile irtibatında son günlerde peş peşe yaşanan olaylar da bunun bir göstergesi. YPG denen terör güruhu sınır kapılarımıza dayanmış durumda. Türkiye artık dış politikasını gözden geçirmeli. Müttefik dediğimiz Amerika´nın YPG´ye bu kadar destek verdiği bir dönemde ilişkileri tekrar gözden geçirmek gerekir. Suriye´de de halen bütün bu tavizlere rağmen bir türlü neticelenmeyen bir barış söz konusu. Bu konudaki mağduriyetlerde had safhada devam ediyor.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00