Saat ve sigara kısıtlaması başladı

Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında 65 yaş üstü olan yurttaşların saat 10.00-16.00 arasında dışında sokağa çıkmasını yasaklarken, halkın yoğun bulunabileceği meydan, park, toplu taşıma ara

GÜNCEL 12.11.2020 15:20:09 0
Saat ve sigara kısıtlaması başladı

İskenderun/SES

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, 11 Kasım 2020 gün ve 2020/101 sayılı kararında, ilde yaşayan yurttaşlara ilişkin bazı kısıtlama getirdi. Buna göre, kurul, '2020/78 sayılı kurul kararımızın ´genel tedbirler´ başlığının 1. maddesinde belirtildiği gibi meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti. Ancak özellikle vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiği bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir. Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır. Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren il genelinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağının getirilmesine; 2020/57 kurul kararımız ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine izin verilmişti, Ancak gelinen noktada 12.11.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere istisnalar dışında, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları kısıtlanmıştır' ifadesine yer verildi. Kuru, 65 yaş üstü insanların belirtilen saatler dışında sokağa çıkmasında istisna olarak da 'kamu görevinin niteliği, mevcut durumunun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle göreve gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri vb. olmak üzere kamu görevlileri; İşletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahibi ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalı olduklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda veya birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler ile meslek odaları başkanlarının muaf tutulması' uygulamasına oybirliği ile karar verdi. Kararlara uymayanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 195.i maddesi kapsamında adli işlem yapılacak.
İskenderun Kaymakamlığı da, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 valiliğine gönderilen 'Koronavirüs Tedbirleri' konulu genelge uyarınca 12 Kasım 2020 itibariyle; Maskenin doğru ve sürekli bir şekilde kullanımının temini için vatandaşların kalabalık olarak bulunabileceği cadde ve sokaklar, ihtiyaç duyulan meydan veya alanlar ile toplu taşıma araç durakları vb. yerlerde sigara içilmesinin yasaklandığını, 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10.00 ile 16.00 arasında sokağa çıkabileceğini ve bu saat aralığının dışında sokağa çıkmalarının kısıtlandığını belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00