Sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim talebi

6 Şubat depremi sonrası kamu kurumu hizmet binası olarak kullanılan okulların ne zaman boşaltılacağını soran Milletvekili Güzelmansur, ‘sağlam binalarda tam zamanlı ve kaliteli’ eğitimin şartına dikkat çekti.

SİYASET 6.09.2023 12:07:00 0
Sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim talebi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da kamu kurumlarının yerleştikleri sağlam okullardan çıkmaması nedeniyle yaşanan okul açığı sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Güzelmansur kamu kurumlarının bulundukları okulları boşaltmaları yerine öğrencilerin ikili eğitime mahkûm edilmesinin sakıncaları hakkında Milli Eğitim Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

HATAY’DA EĞİTİM SAĞLAM BİNALARDA, TAM ZAMANLI OLMALI

“Hatay’da depremle okullar yıkıldı, sağlam olanlara da kamu kurumları el koyunca okul yetersizliği had safhaya çıktı” diyen Güzelmansur şunları kaydetti: “11 Eylül’de eğitime başlayacak öğrenciler için kamu kurumlarının bulundukları okulları boşaltmaları sağlanacağına, okul yetersizliği sorunu için ikili eğitim çözümü öngörülmektedir. Böylece, artçı sarsıntıların ve elektrik kesintilerinin devam ettiği Hatay’da, ikili eğitimle, sabah ve akşam karanlığında okul-ev yolundaki öğrenciler korku, panik ve strese mahkûm edilmişlerdir. Oysa Hatay’da yıkıcı depremler sonrasında öğrencilerimizin eğitimden uzak kaldıkları dönemin de telafisini sağlayabilmek adına sağlam binalarda, tam zamanlı ve kaliteli eğitim almaları şarttır.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA 3 SORU

Hatay’da kamu kurumu hizmet binası olarak kullanılan okulların hangileri olduğunu, bu okulların ne zaman boşaltılacağını ve ne zaman olması gerektiği gibi öğrencilerin hizmetine verileceğini soran Güzelmansur’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlamasını istediği diğer sorular şunlar:
-11 Eylül’de eğitime başlayacak öğrencilerin tam günlü, kaliteli ve sağlam binalarda eğitim almalarını temin edebilmek için kamu kurumlarının okulları boşaltmaları neden sağlanmamıştır? Neden ikili eğitimle, sabah ve akşam karanlığında okul-ev yolundaki öğrenciler korku, panik ve strese mahkûm edilmişlerdir?
-2023-2024 eğitim öğretim yılında Hatay’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim alacak öğrenci sayısı nedir? Her bir eğitim kademesindeki Hatay’daki okul sayısı ve bunların öğrenci kapasitesi nedir? Her bir kademe için sınıflarda ortalama öğrenci sayısı ne olacaktır?
-Hatay’da, çocuklarımızın kaliteli, güvenli, stressiz ve deprem sonrasındaki süreci de telafi edebilecek bir eğitim almalarını sağlamak adına hangi çalışmalar yürütülmektedir?


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19